Chrysler Voyager: 2.8CRD start niet

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.8 CRD AUT

Hoi,

Vanmorgen wilde mijn voyager niet meer starten. Alles als normaal, genoeg spanning maar de startmotor draait niet rond. Hij lijkt een signaal of zo te missen maar geeft geen storingscode. Bij openen van de kap ziet het er naar uit dat er een steenmarter op bezoek is geweest; de isolatie van de motorkap is overal aangevreten. Er is ook een draadje doormidden geknaagd van een connector aan het tussenschot (motorruimte/cabine).

Na even rondkijken lijkt dit draadje het enige slachtoffer te zijn. Kroonsteentje ertussen voor nu. Wil nog niet starten. Hij gedraagt zich precies zo als dat je wilt starten met de selector in "D"; sleutel omdraaien, radio gaat uit voor starten, alleen de startmotor draait niet. Alles werkt verder.

Kan dit een soort lockup zijn? is er een noodstand waarin ie toch kan lopen, zij het in beperkte modus?

Iemand?

marcosmeets

Geplaatst door marcosmeets (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

marcosmeets (0), 14 jaar geleden

Hoi,

Ik ben de sneeuw toch maar weer ingedoken. Het starterrelais in de zekeringkast kwam gewoon op dus het moest hierna zitten. Daarmee uitgesloten dat het een softwaresequentie is die een voorwaarde mist. De relais daar zijn bijna allemaal identiek dus ik heb er twee gewisseld om uit te sluiten dat het in de relais zelf zat. Zodoende bijna zeker gesteld dat de startersolenoid spanning kreeg. Nog niets.

Vervolgens een een gieter heet water over de startmotor gegoten en erop getikt met de achterkant van een bezem (chrysler toolnr. 10544322 ;)). Toen deed ie het weer! Het had dus niets te maken met het marterbezoek :).

Weer wat geleerd. Shit komt nooit alleen :)

antig01 (0) PRO, 14 jaar geleden

Nieuwe startmotor erop dus! Er zijn ook apparaatjes verkrijgbaar, die zenden continu een zeer hoog geluid uit, tegen de marters!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.