Chrysler Voyager: Moeilijk schakelen 2e versnelling

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5TD

Mijn Voyager (340.000km) gaat soms erg lastig in de 2e-versnelling, vooral bij terugschakelen (handbak).

Iemand een suggestie waar dit aan ligt? Slijtage van de verbindingen in het stangenstelsel van de pook?

Ronald Rooij

allebei

Geplaatst door allebei (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Henk257 (0), 14 jaar geleden

Hoewel niet speciaal met Chrysler, heb ik dat probleem in het verleden wel vaker gehad. Meestal zijn het de sychromesse ringen. Deze zorgen ervoor dat de het snelheidsverschil tussen in- en uitgaande as worden verminderd bij het schakelen. Reparatie is duur omdat de versnellingsbak eruit moet.
Je kunt het probleem omzeilen door tussengas te geven bij het terugschakelen. Als je vanuit 3 naar 2 wilt schakelen zet je hem in de vrij, laat de koppeling opkomen, geeft een beetje gas, trapt de kopp weer in en schakelt naar 2. Als je dit niet gewend bent, klinkt het ingewikkeld, maar dat is het niet. Let op: tussengas met ingetrapte kopp heeft geen enkele zin !

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

Bekend probleem van deze auto's. Pallen, veren, schakelmof en synchromesh vervangen van 2e versn. . Schakelen met tussengas heeft geen effect hierbij.

allebei (0), 10 jaar geleden

Probleem nog ongewijzigd.

allebei (0), 8 jaar geleden

SEP (somebody else's problem), auto verkocht

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.