Chrysler Voyager: 3 mnd geleden koppakking nu kachel wordt niet warm

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.8d

hoi , zo`n 3 maanden geleden heb ik bij mijn chrysler de koppakking laten vervangen ( kop is geperst en gevlakt), uitlaatgassen kwamen in het koelsysteem en perste zo de koelvloeistof weg (kachel deed het nog wel nl ramen open en kachel aan voor extra koeling voor motor)
nu heb ik het volgende, mijn kachel doet het alleen als de moter veel toeren maakt. nu terug in de garage en een nieuwe thermostaat en kachel radiator er op nog niets, nu zegt ie dat ie weer druk opbouwt in het koelsysteem !!!!! als het de koppaking is wordt ie gratis gemaakt, maaaaar als het iets anders is ben ik de klos. wat kan het anders nog zijn ?? scheur in de kop of zuigers , auto rookt niet doet niet raar rijdt goed. ik weet het niet meer. graag advies

koelvloeistof is schoon en ook geen water in de olie.

mvg

rob

daltonagf

Geplaatst door daltonagf (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jvr (0), 13 jaar geleden

Rob,

Wat zou kunnen is een te laag koelvloeistofniveau, controleer dit even, gooi er desnoods wat extra bij. Overtollig koelvloeistof zal door het systeem zelf eruit worden gegooid.

De kachel werkt alleen bij veel toeren: betekend dit dat de kachel werkt bij veel toeren en vervolgens niet meer werkt als het toerental zakt (dus echt alleen bij veel toeren)? Of betekend dit dat er warme lucht is vanaf het moment dat er één keer veel toeren gemaakt zijn (en er vervolgens gedurende langere tijd warme lucht aanwezig is, ook bij minder toeren)?

In het eerste geval: ik weet dat bij oudere modellen het ventilatiesysteem werkt met vacuumkleppen. Er wordt ergens een vacuum gemaakt waardoor bepaalde kleppen open en dicht gaan (en dus koude of warme lucht doorlaten). Kan zijn dat er ergens een lek in dit systeem zit.

Mvg,
Jvr

daltonagf (0), 13 jaar geleden

er zit geen lucht in het systeem en koelvloeistof ook genoeg (vat helemaal vol gedaan teveel gooit ie er dan weer uit)
als ik op de snelweg zit en hij maakt 2500 toeren of meer wordt de kachel warm (niet heet genoeg maar werkt wel), bij minder toeren wordt de kachel weer koud. (moet eigenlijk dus overal veel gas geven !). de waterpomp wordt nu gekontroleerd , als die dus wel goed werkt weet ik het echt niet meer. systeem is ook op druk gezet dit was goed,

mvg

rob

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.