Chrysler Voyager: Start niet, start wel ?

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 TD

Bij strenge vorst, heb ik de afgelopen week gemerkt, heeft mijn Voyager diesel er geen zin an, op zich begrijpelijk maar het veroorzaakt toch wat onzekerheid, "doet ie het of doet ie het niet?" Bij temperaturen rond 0 zoals vandaag (-2) doet ie het dus weer wel? Gisteren heb ik de auto 3x proberen te starten, in de ochtend, in de middag en 's avonds maar alle keren, geen reactie, de lampjes gaan branden ook het voorgloei lampje, maar verder helemaal niets, ook niet na 3x voorgloeien. (Ik weet niet of dat überhaupt zin heeft maar het leek me een plan.) Vanochtend start ie dus gewoon weer wel, met een flinke plof rook uit de uitlaat, dat wel, maar goed dan draait ie weer en klinkt ie verder prima, ik ben een stuk gaan rijden en heb hem 2x uitgezet maar toen ging het starten zonder probleem.

Mijn vraag is eigenlijk of dit een typisch oudere diesel probleempje is en of er een truc is om hem toch aan het draaien te krijgen? Iets van een gerichte klap op de startmotor, iets in pakken in thermospul, of kokend water ergens overheen gieten?

Of is het onzin om de kou de schuld te geven en is het gewoon een mechanisch probleem? De accu lijkt in orde, althans het pijltje staat laag maar oké als hij niet start, als hij wel start schiet het pijltje helemaal naar bijna vol. Kan een startmotor het dan wel, en daarna weer niet doen?

Bij voorbaat dank voor reacties.

Willem.

junior33

Geplaatst door junior33 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

junior33 (0), 13 jaar geleden

Nou, de startmotor is gereviseerd maar het raadsel nog niet opgelost. Het probleem bestaat nog, de garage is alleen zo handig geweest om een nood kabeltje te leggen rechtstreeks van de startmotor naar de accu waardoor ik nu als hij niet met de sleutel start via deze noodoplossing kan starten. Maar de vraag blijft wat het kan zijn?? De accu lijkt oké, de startmotor nu dus ook, toch doet ie het soms niet, helemaal niets, geen geluid uit de motor, de lampjes enz. doen het wel. Heeft iemand een idee??

P.S. het is een diesel.

jvr (0), 13 jaar geleden

Willem,

Oke dus de startmotor begint dus helemaal niet te draaien dan. Mij is wel bekend ('95 2.5TD Cherokee) dat de motor wel rond gaat, maar niet aan wil slaan (toen iets met de gloeikaarsen en injectie geloof ik). Ander probleem dus.

Lijkt op een soort startonderbreker, niet bekend dat die er in zit? Dan zou hij het alleen wel moet doen via de noodoplossing, want dat gaat dan buiten de startonderbreker om.

Of het contactslot; mooiste is als je kunt meten direct op het startrelais (of het noodkabeltje natuurlijk) en tussen de massa. Als er tijdens het starten (of in elk geval de poging daartoe) 12 volt op die draad komt te staan terwijl de startmotor niet rond gaat, ligt het toch aan het startrelais of startmotor. Je kan ook een 12 volt lampje gebruiken. Als er geen spanning op komt te staan kan het aan alles liggen van het contactslot tot het startrelais.

Mvg,
Jvr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.