Chrysler Voyager of ramvan: Airco met mist effect!

Bouwjaar: 1998

Soms blaast de airco na een tijdje aan gestaan te hebben witte mist uit. Dit houdt na ongeveer halve minuut weer op. Volgens de dealer zou de waterafvoer verstopt zijn in het schutboard. Ik heb voorzichtig met een kunstof rietje, geprobeerd om het schoon te maken. Maar heb niks kunnen ondekken van vervuiling en Indien de verdamper van de airco lek is, zou het toch snel over moeten zijn met de koude lucht, gezien de kleine hoeveelheid koudemiddel? Ik test dit al een maand met de airco op vol vermogen, om te kijken of het koelend vermogen van de airco minder wordt. Hij blijft koelen. Is dit verhaal bij iemand bekend? Kan ik zelf nog iets testen?

MB.Herfst

Geplaatst door MB.Herfst (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

bowie1404 (0) PRO, 19 jaar geleden

ik heb dit ook wel eens meegemaakt bij een toyota ,het probleem was het relais van de compresor deze bleef contenu in bedrijf dus koelde te goed en dan kwam de damp uit het dhasboard

autoservice 2000 (0) PRO, 19 jaar geleden

De dealer heeft waarschijnlijk gelijk. Als je de airco aan heb moet er water onder je auto gaan lekken. Als dat niet zo is dan zit de afvoer inderdaad verstopt.

MB.Herfst (0), 19 jaar geleden

De compressor komt regelmatig in en slaat ook weer af, dus het relais lijkt mij goed. Ik heb gekeken of met dit warme weer er water uit de waterafvoer komt en dit is wel het geval. (druppelen) Er komt nog steeds witte mist uit.
Ik heb een airco check laten uitvoeren door de dealer, ze hebben de uitstroom/koel temperatuur gemeten. keurig tussen de 8-10 graden. Af en toe maakt hij nu een sissend of gorgellend geluid, dat hooguit 5 sec. duurd. Weet iemand bij wat voor symptomen een airco bijgevult moet worden?

rykmarco (0), 19 jaar geleden

als de airco-compressor vaak in en uit slaat kan het er op duiden dat de druk (koude-middel) te laag is. de uitstroom-temperatuur is afhankelijk van de buitentemperatuur ongeveer 5 graden. bij systemen met een filter/droger zit meestal een kijkglaasje in de buurt of op de filter/droger, als daar bij ingeschakelde airco belletjes inzitten is de druk ook te laag.
je kan ook de temperatuur van de ingaande en uitgaande leiding van de condensor controleren. bij ingeschakelde airco is de ingaande leiding (vanaf de compressor) ongeveer 65 graden (heet) en de uitgaande ongeveer 45 graden. is de uitgaande leiding kouder dan die 45 graden is het ook een indicatie dat het systeem bijna leeg is.

groeten marco

autoservice 2000 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik zal wel eigenwijs lijken maar als je mist in je auto van de airco krijgt dan zit er gewoon water bij de verdamper (koeler) en voert hij dus het water niet goed af. Als je dit lang zo laat heb je zelfs kans dat het water binnen gaat lekken en dat gebeurt dan meestal bij het gaspedaal. Als je auto met de airco aan stationair staat de draaien moet er na 5 minuten een klein plasje op de grond liggen. Als dit niet zo is dan blijft er water in de airco instalatie staan. Dit gaat op den duur ook smerig ruiken. Maar ik ik ben natuurlijk ook geen god en heb het soms wel bij het verkeerde eind.

rykmarco (0), 19 jaar geleden

waarschijnlijk is die witte mist ijs of rijpaanslag op de verdamper, je kan de drukken laten testen bij een goed airco-service station dan weet je het zeker. het is trouwens toch niet verkeerd om elke 2 of 3 jaar het koudemiddel te laten vervangen gelijk met de droger/filter en het systeem af te laten persen

marco

MB.Herfst (0), 19 jaar geleden

Ik heb niet het idee dat de compressor veel in en uitslaat, maar ga wel temperatuur metingen doen op de leidingen van de verdamper. Is het mogelijk om rond de verdamper schoon te maken?
Mogelijk ligt daar rommel wat belet om condenswater door het afvoerpijpje naar buiten te komen. Ik weet dat hij rechts onder het dashboard zit maar het zal wel een vette klus worden. Iemand ervaring?

gerben734 (0), 18 jaar geleden

Even een reactie op mist uit de ventilatie roosters,
Dit komt doordat er te veel koudemiddel in het systeem aanwezig is, of dat het ventiel voor de verdamper simpelweg te veel koudemiddel doorlaat.
Het is heel simpel om even de nakoeling en de oververhitting te meten, dan komt er meestal een verklaring voor dit soort problemen.
Laat een keer per jaar een airco-check uitvoeren dit kan al vanaf 20 euro bij mij is het zelfs gratis bij een airco-clean behandeling van 42.50. Henstra Airco Service, Friesland

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.