Chrysler Grand-Voyager: alarm gaat spontaan af

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.3i

Gisteren hebben we een 2de hands Grand Voyager gekocht. Bij de proefrit niks aan de hand, gisteren opgehaald.
Thuis gekomen en hij stond een tijdje stil, ging zomaar spontaan het alarm af, vannacht ook een paar x. Hij doet dit 3 a 4 X achtereen. Ook gaat hij tijdens het rijden toeteren. Hoe kunnen we dit oplossen, want dat de alarm afgaat is best irritant, vooral s' nacht.

heidi

Geplaatst door heidi (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Grand Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1660) PRO, 9 jaar geleden

Vermoedelijk sluiten 1 of meerdere deuren niet goed , signaal wordt gemaakt via de deursloten of als ze er in zitten , losse pennetjes in het kozijn.
Heeft de auto afstandsbediening om hem op slot te doen ?
Zoja doe hem dan eens met de sleutel op slot, kijk of dat verschil maakt ?

jvr (0), 9 jaar geleden

Dag Heidi,

Het lijkt er inderdaad op dat één of meerdere deuren niet goed sluit. Kan ook de motorkap zijn: als je voor de auto staat met de motorkap open, zie je (ergens aan de voorkant) als het goed is een zwarte pen omhoog steken. Misschien een paar centimeter hoog, die je in kunt drukken. Deze wordt ingedrukt door de motorkap als je hem dicht doet.

Als hij niet goed is afgesteld (of is losgeraakt) kan daardoor het alarm afgaan. Ook kan de draad aan de onderkant van deze schakelaar zijn losgeraakt en tegen de massa van de auto aan liggen waardoor soms het alarm af gaat. Ook vocht of corrosie in de schakelaar kan een probleem zijn.

Haal de draad er af, plakbandje er omheen en kijk eens of dat helpt. Dit kan bij meerdere "deuren" het geval zijn, maar vaak is het de motorkap.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Grand Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.