Chrysler Grand Voyager 3.3 v6: Automaat Ratelt

Bouwjaar: 1991

Hoi allemaal,

Nu heb ik sinds 2 dagen last van een ratel geluid als ik stil sta bv voor de stoplichten net of hij terug schalkelt naar zijn eerste versnelling.
De bak schakeld wel goed op en af alleen als ik stop hoor ik dat.
Nu heb ik vandaag meer als 2 liter olie er bij gegooit in de bak en ik zie de peil stok niet zakken naar warm waar hij hoort te staan ik durf er niet meer olie er in te gooien of moet ik door gaan dat ie wel op warm staat??
Ik weet dat er maar iets van 4 liter in de bak hoeft. Heeft iemand een idee waar dit aan kan liggen of moet ik gewoon nog meer olie erbij doen?

Ik had al wel spullen gehaald om de bak eens te verversen van olie en olie filter, maar hoorde vandaag weer dat je dat beter niet kunt doen met een oude bak omdat er dan vuil los kan komen die nu aangekoekt zit is dit juist of niet?

Marcel6978

Geplaatst door Marcel6978 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Grand Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Marcel6978 (0), 18 jaar geleden

Ik heb alles vervangen olie en filter zag niets raars in de bak ratel geluid is er nog wel steeds. Nu hoorde ik dat de electronica van de bak kan zijn is dit juist??

jvr (0), 18 jaar geleden

Marcel,

Wat jij hoort is (hoogst waarschijnlijk) volkomen normaal en heeft hij altijd al gehad! Ik heb namelijk hetzelfde en iedere andere Chrysler bezitter (met automaat natuurlijk, ieg. van rond die tijd) ook.

Het klinkt een beetje als: zzzzzzzt-tik of rrrrrrrt-tik ofzo :)

Probeer dit eens: starten, remmen, raampje open en naar D schakelen en goed luisteren (nog even niet rijden). Dan hoor je het ook. En elke keer als de bak omhoog/omlaag schakeld ook, alleen hoor je het dan niet omdat wind/motor/banden het geluid overstemmen... Je hoort het dus wel als je bijna tot stilstand bent gekomen voor een stoplicht! Ik hoor het altijd redelijke duidelijk in dat geval als ik mijn raam open heb.

Het zijn bepaalde "solenoids" (soort klepjes) oid. in de bak die heel snel open en dicht gaan om olie naar de juiste plek te verplaatsen voor een bepaalde versnelling (heb ik gelezen hoor!)

Met olie of vuil heeft het dus niets te maken. Bij olie verversen kan er een beetje slijpsel meekomen en duidt op slijtage (wat niet gek is bij een oudere auto). Soms spoelen sommigen hun bak met het een of ander en gebruiken daarna nieuwe olie. Dan kan er vuil los raken en op plekken komen waar je het niet hebben wilt (sensoren ed.) met kans op storingen als gevolg.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

mvg
Jvr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Grand Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.