Chrysler Voyager: Check engine light on, code P0420

Bouwjaar: 2003, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.4i

Sinds geruime tijd brandt het check engine lampje, code P0420.
Wijst o.a. op slecht funktionerende katalysator, dus deze vervangen en code gereset. Helaas zonder resultaat, na 20km brandde het lampje opnieuw, met dezelfde code.
Bij de oude kat wilde het nog wel eens lukken dat het lampje weer uitging na een autobaanrit, waarbij de boel goed warm werd. Natuurlijk is daar bij de nieuwe kat geen sprake van.
Het lampje brandt en blijft branden.

Iemand enig idee?

Voyagerfan

Geplaatst door Voyagerfan (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

16 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

was het een originele kat? of een immitatie? die willen nog wel eens slecht hun werk doen.
Verder even de signalen van de voorste en achterste lambdasonde (laten) controleren. Komt de storing er ook in bij een flinke rit op benzine??

Voyagerfan (0), 13 jaar geleden

het is een originele kat

de achterste sonde staat mee te regelen

krijg de storing er niet uit, dus kan niet zien of hij er ook inkomt na een lange benzinerit; rij trouwens ook praktisch uitsluitend op LPG

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

dus je bedoeld dat de achterste sonde op de signaal staat te pendelen tussen 0.1 en 0.9V?
werkt de luchtmassameter wel goed? bedrading van sonde's ook gecontroleerd?

Voyagerfan (0), 13 jaar geleden

ja, op en rond 0,5 toen ik de kat bij een LPG-inbouwspecialist liet kontroleren, onlangs

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

even duidelijk zijn! staat hij nou te pendelen tussen 0,1-0,9V of staat hij op 0,5 en een KLEIN BEETJE erboven/beneden???

Voyagerfan (0), 13 jaar geleden

het laatste!

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

oke,als je voorste lambdasonde wel goed regelt,zou ik je luchtmassameter eens comtroleren. Ervan uitgaande dat ermaar 1 kat is en de bedrading goed is.

Voyagerfan (0), 13 jaar geleden

Luchtmassemeter is in orde, er is maar één kat en zover ik weet is de bedrading in orde.

Heb je evt. nog meer suggesties?

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

uitlaat lek?

Voyagerfan (0), 13 jaar geleden

Kan niets vinden, lijkt me eerlijk gezegd ook sterk dat mijn garage dat bij het vervangen van de kat onlangs niet zou hebben gemerkt....

Voyagerfan (0), 8 jaar geleden

Probleem niet opgelost, lampje brandt nog altijd.

Ook na vervangen alle betreffende onderdelen helaas geen oplossing. Originele onderdelen gebruikt voor vervanging, dus sondes + kat

jvr (0), 8 jaar geleden

Na dit alles, is P0420 nog steeds de enige code? Of zijn er inmiddels andere bijgekomen / voor in de plaats gekomen (waardoor we in de verkeerde richting zoeken)? Want dat lampje brandt bij veel codes.

Voyagerfan (0), 8 jaar geleden

Nee, het blijft bij "alleen"P0420....

Hans4040 (330) PRO, 8 jaar geleden

Voyagerfan,

als je wilt antwoorden hoef je niet op Citeren te klikken;
gewoon direct antwoorden volstaat.

mvg.
Moderator Problemcar

harlie (0) PRO, 8 jaar geleden

De voorste uitlaatgassensor behoort te pendelen tussen 0 en 1 Volt (simpel gezegd). Als je catalysator goed werkt zal de achterste sensor een constante waarde afgeven. Het gebeurt wel vaker als een catalysator zijn werk niet 100% doet en je hebt een gevoelig systeem dat als gevolg van het in lichte mate pendelen van de achterste sensor je motorstoringslamp gaat branden. Om dit lichte pendelen te verminderen kun je de achterste sensor iets hoger monteren zodat deze niet zo gevoelig meer is. Dit doe ik altijd met een klein verlengstukje wat ik in de uitlaat schroef en waarin ik de sensor weer kan vastschroeven zodat hij niet meer met zijn "neus" direct in de uitlaatgassen hangt. Deze verlengstukjes zijn niet te koop maar als je iemand kent die handig is met een draaibank moet dit geen probleem zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.