Chrysler Voyager: Chrysler gaat roken bij lang stationair draaien

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4

Als mijn voyager een tijdje stationair heeft staan draaien en je gaat dan weer rijden komen er enorme rookwolken uit de uitlaat. Deze rook heeft een hele aparte geur (soort stoomtreingeur zo omschreef de garage het)
Het is geen zwarte rook maar ook geen witte rook het zit er tussenin.
Het zijn echt enorme rookwolken want je achterligger ziet geen klap meer.
Er hebben al 3 garages naar oplossingen gezocht maar niets is te vinden.
Oliepijl en koelvloeistofpijl blijven gelijk.
Tijdens een proefrit van de garage gebeurde het ook, zij hebben de auto meteen op de computer aangesloten om te kijken of er iets uit te lezen viel.
Niets dus.
Inmiddels zijn de katalysator en lambdasone al vervangen, dit omdat het lampje van de motormanagement ging branden, en deze gaf aan storing lambdasensor 1 en katalysator.

Hoop dat dit iemand misschien iets zegt want inmiddels zit ik met mijn handen in het haar en wil ik het graag opgelost hebben omdat ik van de zomer er mee op vakantie moet.

Alvast bedankt voor het meedenken.
Groeten Vera

Vera73

Geplaatst door Vera73 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jvr (0), 13 jaar geleden

Vera,

Kan een lekke koppakking zijn, dan komt er ook (veel) "stoom" uit de uitlaat, maar dat hadden de garages toch moeten constateren. En het koelvloeistofniveau blijft in orde, dus lijkt het dan toch niet te zijn, hoewel het wel lijkt alsof er iets wordt ontbrandt door de motor wat niet de bedoeling is.

Kan er iets in de brandstoftank gekomen/gelopen zijn dat er niet thuis hoort? Is er ooit diesel ipv benzine getankt? Zit er een lpg-installatie in? Is het gekomen sinds de laatste tankbeurt, of was het daarvoor ook al?

Mvg,
Jvr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.