Chrysler Neon: Chrysler Neon 2.016V 2000 - Binnenverlichting niet aan

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine

Hoi,

De binnenverlichting van mijn chrysler neon gaat niet aan, behalve als ik de knipperlichten gebruik. Dan knippert alle binnenverlichting vrolijk mee...
Kan dit een computer probleem zijn, of iets simpelers?

Ik heb ook een probleem met de computer aangezien de dagteller niet meer gereset kan worden en altijd tussen de 3300 en 3800Km staat. De gewone teller werkt wel normaal.

Iemand een idee waar ik dit moet zoeken?

Alvast bedankt!
Tom

Tom11524

Geplaatst door Tom11524 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Neon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

phil4226 (0), 8 jaar geleden

Volgens mij een probleem met een massaverbinding, slechte massa geeft de meest diverse klachten aaangezien er "massa" gezocht wordt doorheen de lampen. Kan zijn dat de binnenverlichting ook meegaat met het rempedaal maar dit moet bewust getest worden. Nu, waar gaat de binnenverlichting massa halen ? Het probleem met de dagteller kan gewoon een slecht contact zijn van het reset knopje, te testen door de andere functies van het bewuste knopje te proberen.

gtjs

Tom11524 (0), 8 jaar geleden

Hoi Phil, bedankt voor je antwoord!

Verlichting gaat niet aan met rempedaal, alleen met knipperlicht. (Alle verlichting, ook in de spiegeltjes en achteruitrijspiegel)
Ik ga in de verlichtingsbedrading een test-massa verbinding maken, kijken of dit helpt.

Dagteller is geen slecht contact, ik kan deze resetten naar 0, maar nadat contact uit en weer aan is gegaan staat de dagteller weer ergens in de 3300Km....

jvr (0), 8 jaar geleden

Als je richting aan geeft, knippert dan aan de buitenzijde ook de normale verlichting mee (koplampen, achterlichten, enz.). Dus ook tegelijkertijd met alle binnenverlichting? Dan kan het probleem in een van de lampunits (voor of achter) zitten. Haal die stekkers een voor een los en probeer het dan opnieuw.

Daarbij moet de binnenverlichting uiteraard ook aan gaan als je de deur opent: werkt dit op geen enkele deur, of alleen de bestuurders deur? Mogelijk is de dimfunctie (voor de binnenverlichting) te ver terug gedraaid (naar de uit-stand). Als het bij één deur niet werkt, zal de deurschakelaar zelf defect zijn.

#1 "dagteller niet meer gereset kan worden"
#3 "ik kan deze resetten naar 0"

Kan resetten nu wel of niet? Loopt de dagteller (na reset?) wel normaal op tijdens het rijden? Loopt hij ook normaal op als je niet hebt gereset (dus gaat rijden op 3300, 3301, 3302, enz.)?

Tom11524 (0), 8 jaar geleden

Hoi JVR, bedankt voor reactie!

Net even gekeken en de buitenverlichting knippert NIET mee.
Alle deuren geopend en bij geen enkele deur gaat de binnenverlichting aan.

Ben er ook achter gekomen dat er niks piept als de lampen aan staan, met als gevolg een lege accu... :-(

dimfunctie heeft wel effect, deze stond helemaal "aan", dan voel je een klik. Als deze een of meerdere standen lager staat knippert de centralen plafond lamp niet meer mee.
De lampen van de achteruitkijkspiegel en de "make/-up" spiegels knipperen nog wel mee.

Dagteller reset was inderdaad wat vaag omschreven.
Ik kan de dagteller wel resetten maar na contactslot uit & aan staat ie weer ergens tussen de 3300 n 3800 km.
Tijdens de rit lopen de km,s wel goed op, ongeacht of ik een reset heb gedaan.

Groet
Tom

jvr (0), 8 jaar geleden

Normaal gesproken, als je de "dimmer" voorbij de klik draait (richting de voorkant van de auto), hoort de binnenverlichting continu te branden (plafond lamp, binnenspiegel lampjes, enz.) dus die staat gebruikelijk net even voor die klik: de instrumenten verlichting (alsmede de radio en overige dashboard lampjes) branden dan op hun sterkst, maar de binnenverlichting is dan uit. Wel vreemd dat de centrale lamp niet ten alle tijde gelijktijdig reageert met de spiegellampen enz.

Zodra de koplampen ingeschakeld worden hoort er een geluid te klinken bij het openen van een deur (zelfde geluid als dat de contactsleutel er nog in zit). Als ook dat allemaal niet gebeurt, is misschien alleen de zoemer defect, of er kloppen een aantal dingen niet bij het zekering kastje: is er (recentelijk) apparatuur in- of uitgebouwd (carkit/radio/alarm)? Is er enig verschil bij gebruik van de reserve sleutel (ivm. slijtage)?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Neon of stel zelf een nieuwe vraag.