Chrysler Neon: Koelventilator gaat telkens aan en uit, normaal?

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6i

Hallo,

ik vroeg me af of het normaal is dat de koelventilator aan en uit gaat. Zeg maar; hij slaat aan voor een seconde of 5 en dan stopt ie weer een seconde of 5. Het geeft best nog wat geluid ook.

Dit doet ie als de auto niet rijdt. Als ie wel rijdt weet ik niet of ie dat ook doet.

Alvast bedankt.

RVD2

Geplaatst door RVD2 (115) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Neon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

kaleido 1 (1645) PRO, 8 jaar geleden

Airco staat aan ?

jvr (0), 8 jaar geleden

Als je de airco aan hebt (zoals Ferrie hierboven al zei) zorgt de extra koeling van de ventilator voor een betere werking van het aircosysteem. Als de airco uit staat zou je dit verschijnsel niet moeten hebben.

Tijdens het rijden zal dit ook gebeuren, maar valt meestal niet op wegens overige geluiden. Voor zover ik weet zou de ventilator continu aan moeten gaan bij inschakelen van de airco (en niet 5 seconde aan/uit).

Als hij het ook doet zonder ingeschakelde airco, kan er iets met de temperatuur sensor aan de hand zijn bij de radiator. Is het koelvloeistofniveau op peil?

kaleido 1 (1645) PRO, 8 jaar geleden

Nog even een kleine aanpassing van jvr zijn verhaal , de ventilator kan onder normale omstandigheden wel degelijk in en uit schakelen , de persdruk stijgt , de fan zal aanslaan bij een bepaalde waarde , en weer afslaan als de druk weer gedaald is , is normaal .

RVD2 (115), 8 jaar geleden

Hoi allen,

bedankt voor jullie reacties, het koelvloeistof niveau staat op pijl, blijkbaar is het inderdaad de airco! Ik had de stand van de airco op de '0' gezet (in het midden) en geluisterd en nu draait ie gewoon normaal.

Haha, beetje silly van mij had het misschien eigenlijk meer moeten testen zelf maar wel leuk om te zien dat er snel hulp was.

Groeten R

jvr (0), 8 jaar geleden

Vragen kan altijd. Mooi dat hij verder in orde is en bedankt voor de feedback. Ferrie ook bedankt voor de informatie (#4).

kaleido 1 (1645) PRO, 8 jaar geleden

Graag gedaan.

RVD2 (115), 8 jaar geleden

Bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Neon of stel zelf een nieuwe vraag.