Chrysler Stratus: Chrysler Stratus 2.5 Automaat

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5 24v Autmaat

Mijn automaatbak van mijn chrysler stratus geeft het volgende probleem.
Als ik na het staten in de D zet Zegt hij Trrrr dat is normaal. Maar hij schakelt
niet over naar de 2 hoe hoog ik ook in toeren ga. En als ik dan met draaiende motor
weer van uit de N naar de D schakel dan hoor je geen Trrr meer. Maar hij klapt hem er gewoon
in en ook dan wil hij niet naar de 2. HELP?

Groeten Sjon

Sjonny V

Geplaatst door Sjonny V (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Stratus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

br0ns (0) PRO, 14 jaar geleden

Olie pijl goed en olie niet verbrand ?

jvr (0), 14 jaar geleden

Sjon,

Dat trrr-geluid is inderdaad normaal. Maar als hij vervolgens na direct wegrijden niet overschakelt niet. Dit is de "limp-home-mode" waar hij in is gegaan. Je hebt nu alleen nog maar de tweede versnelling + achteruit, ongeacht je snelheid. Mogelijk na contact uit en opnieuw starten werkt hij weer normaal, maar helaas vaak niet voor lang. Dat trrr-geluid is dan weg omdat de versnellingen dan niet meer geregeld worden door de transmissie computer. Tijdens elke overgang hoor je dit geluid ook maar wordt dan overstemd door omgevingsgeluid. Bij stilstand in D hoor je ongeveer om de 10 sec een zelfde tik, een controle signaal van de computer.

Controleer transmissieolie peil, vervangen als deze er verbrand uitziet of ruikt. Vervang dan altijd het transmissiefilter ook! En het belangrijkste van allemaal: Gebruik alleen Mopar ATF+4 transmissieolie, niets anders!!!! Geen vervangers of toevoegingen! Als er nu geen ATF+4 in zit: alles er uit en ATF+4 er in.

Meer info: http://www.allpar.com/fix/trans.html

Het beste is om de computer van de transmissie uit te laten lezen bij de dealer, dan zullen er wel storingscodes tevoorschijn komen welke het zoeken erg vergemakkelijken. Heb soortgelijke problemen gehad (alleen 2e en achteruit duurde even voor hij pakte): zelf voor 35 euro de prndl-switch op de bak vervangen. Bleek dat achteruitrijlichten ook via deze switch gingen, contoleer dus of ze meteen aan gaan bij schakelen naar R.


Gr,
Jvr

Sjonny V (0), 14 jaar geleden

jvr

Zoals jij het omschrijft zo is het precies. Bedankt voor de tips. ik zal m laten
uitlezen en de bakfilter + olie vervangen/ verversen. ik schrijf hierover nog
als het daadwerkelijk dit probleem was.

Nog bedankt
Groeten sjon

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Stratus of stel zelf een nieuwe vraag.