Chrysler Stratus: Achteruitrijverlichting Stratus '95

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2,5ltr

Wie kan me erop wijzen waar ik het probleem verder kan zoeken, mijn achteruitrijverlichting is plots overleden. Eerst deed de remverlichting het niet, die bleef korte tijd constant branden en brandde door, vervolgens de remlichten vervangenen dat was dat. Nu de achteruitrijlampen nog vervangen zonder succes, massa gecontroleerd, stekkers gecontroleerd (schoongemaakt ingesprayed) uiteraard de zekering en relais onder de motorkap. Nu heb ik van horen zeggen dat er een sensor of schakelaar op de bak zou zitten ?! Wie weet ervan.
Recente reparaties input sensor op (jawel) de bak vervangen, multiriem vervangen door korter exemplaar ivm defecte aircopomp, cockpit/tellerhuis printplaat gesoldeerd ivm defecte toerenteller, tot slot vacuumslang gerepareerd vanwege defecte cruisecontrol. Momenteel zit ik nog te wachten op een nieuwe gaskabel gaat ook 200euri kosten, nu hoop ik niet op een ellenlange zoektocht naar een sensor/schakelaar voor de achteruitrijdverlichting vanwege torenhoge arbeidskosten.

Samsonyte_01

Geplaatst door Samsonyte_01 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Stratus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jvr (0), 14 jaar geleden

Bas,

Waarschijnlijk stond er dan ook geen 12 volt op de stekkers na schoonmaken en insprayen?

Op de transmissie zitten diverse sensoren: http://dodgedynasty.50megs.com/a604/basi...

Aan de voorkant van de bak (voorzijde van auto) zit de prndl-switch (soort korte grote bout met stekker erop). Deze sensor detecteert in welke stand de versnellingbak zich bevindt (Park, Reverse, Neutral, Drive, Low). Ook geeft hij een signaal aan de achterlichten (waarschijnlijk niet direct, dat weet ik niet zeker) bij het schakelen naar R.

Zelf iets soortgelijks meegemaakt, maar toen was er meer aan de hand (duurde even voor hij pakte na schakelen naar R waarna de achteruitrij lichten pas aan gingen en transmissie ging soms in noodloop programma).

Bij dealer nieuwe prndl-switch (+- 35,-) gehaald en problemen waren opgelost, met dank aan Peter Wendt (D).

Voorbeeld:

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/PRNDL-Swi...


Gr,
Jvr

Samsonyte_01 (0), 14 jaar geleden

Kijk daar heb ik nou wat aan, dit zou het inderdaad heel goed kunnen zijn,
toont namelijk in de cockpit ook niet welke versnelling dat de auto staat,
houd waarschijnlijk wel verband met elkaar, ik laat wel horen hoe het gaat aflopen.
mzl Bas

AArgh, vandaag gaskabel laten vervangen á 200, nu heb ik meteen de sensor laten nakijken en wat laat men me weten (dealer) het is gemaakt er zat een breuk in de bekabeling vanaf de sensor PRNDL die hebben ze gebypassed ook 200euri, echter ik wil wegrijden en wat schetst mijn verbazing achteruitrijverlichting in zijn drive, meteen terug naar binnen en ze hebben de kabel maar weer losgekoppeld, ofwel nog niet goed. Kan het ook nog in de printplaat van de display zitten?!

12-12-09 Inmiddels ook de cockpit vervangen voor een sloper en nu heb ik weer prnd3l in de display alsmede de trip en km stand (wel ineens 300000)maar nog altijd géén achteruitrijverlichting, kabeltje weer laten aankoppelen ?!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Stratus of stel zelf een nieuwe vraag.