Chrysler Neon: Combischakelaar defect

Brandstof: Benzine

Hallo allemaal,

Ik heb in mijn Neon van 2001 een defecte combischakelaar van de verlichting aan het stuurkolom. Mijn voorste mistlampen blijven branden. Alleen als hij licht aangedrukt wordt gaan ze uit.
Nu heb ik een gebruikte op internet gevonden, echter de productcode verschilt 1 cijfer. Die van mij heeft als code: 046 718 67 AA en die ik gevonden heb heeft 046 718 66 AA als code.
Weet iemand of deze schakelaar toch te monteren is? Ik heb wel gehoord dat er 5 verschillende types zijn.
Ik hoor graag van iemand advies. Of misschien weet iemand nog een goed adres.
Ik houd mij aanbevolen!

Mvg. Peter

Wouden

Geplaatst door Wouden (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Neon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

br0ns (0) PRO, 12 jaar geleden

De kan is groot dat deze zonder mistlampen voor is.

Er is een gemodificeerde schakelaar door Chrysler uitgebracht. Deze monteren en je bent er helemaal vanaf.

Greetz br0ns

Wouden (0), 12 jaar geleden

Hallo Brons,

Bedankt voor je reactie. Ik heb er een te pakken die niet hetzelfde nummer heeft maar wel de functies van de mistlampen voor en achter. Aan de foto's die ik erbij kreeg in de mail, lijkt hij wel hetzelfde. Denk je dat de aansluitingen van de stekkers hetzelfde zijn of kan dat eenvoudig aangepast worden?

Peter

Wouden (0), 12 jaar geleden

Hallo Brons,

ik zie dat jij een professional bent gezien al je bijdragen. Ik heb nml nog een probleem met mijn Neon. Ik heb hem al een jaar of 6 en ben er afgelopen zomer achter gekomen dat de airco altijd aan staat. Ook als de verwarming aan staat. Echter als ik de blower op 0 zet (dus uit) slaat de airco niet meer aan. Ik heb de proef op de som gedaan en een volle tank met benzine opgereden zonder dat ik de blower aan had. Bleek opeens dat ik 80 km meer op een volle tank kon rijden. Voor mij het bewijs dat er iets niet in orde is met de airco. Ik heb verschillende garages om raad gevraagd, maar ze sturen me allemaal door naar een airco-specialist. Denk jij dat dit in de airco zit (sensor) of moet het gezocht worden in bv. de bediening van de airco/kachel?

Misschien weet jij raad.

Mvg Peter

thei11316 (0), 12 jaar geleden

Peter de PT heeft hetzelfde probleem met de schakelaar(MFS) ik heb een relais er tussen gezet nadat ik mijn schakelaar gerepareerd heb,nadat deze ook gedeeltelijk gesmolten was.

De airco werkt automatisch bij bepaalde standen,ik wil zelf bepalen wanneer die aanstaat en brandstof slurpt en heb in een contactbaan een gaatje geboord zodat die koperbaan onderbroken is en aan de achterkant van het bedieningspaneel het stangetje tussen 2 draaiknoppen verwijderd,stuur je er wel een foto van.

br0ns (0) PRO, 12 jaar geleden

Hey,

De airco gaat automatisch aan als de standen knop op ontwazemen van het voorraam staat op alle andere standen mag hij niet mee draaien als de snelheid niet op airco staat. Dit hebben bijna alle modernere auto's zo is in de winter namelijk het raam sneller en beter schoon voor een verhoogde veiligheid. En als dat het niet is weet ik het eigenlijk niet.

Als de je schakenlaar niet wilt vervangen kan je ook de zekering er uit halen van de mistlampen voor. Dit geld voor de PT en dan branden ze niet meer en is het ook geen APK afkeur want het controle lampje werkt dan ook niet.

Greetz br0ns

vanderwouden (0), 12 jaar geleden

Hallo Thei en Brons,

Heel erg bedankt voor de informatie. Als ik de schakelaar heb opgelost ga ik zeker met de oplossing voor de airco aan de slag. Scheelt me een hoop euro's als hij uit blijft.
Als beide problemen zijn opgelost laat i het natuurlijk weten.

Gr. Peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Neon of stel zelf een nieuwe vraag.