Chrysler Neon: Dashboard snelheidsmeter en benzinemeter verlichting

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 aut

Bij mijn chrysler merk ik dat de dashboard verlichting voor de helft brandt en de andere helft niet. Dat is sinds kort het geval.
Ik las op dit forum dat je de lampjes kan vervangen, helaas stond er niet bij hoe je verder kunt omdat het probleem gesloten is.
Hoe moeilijk is het om het complete klokkenpaneel los te halen?
Weet iemand bij voorbaat al welke type lampjes erin kunnen? En waar die te halen zijn?
Kan iemand mij stap voor stap uit leggen, ik wil het zelf proberen.

Verder gaat bij het afsluiten van de auto alleen drie portieren op slot, rechtsvoor gaat niet op slot.
Rechtsvoor gaat ook niet open als ik de linksvoor open met de sleutel.
Ik heb volgens het boekje geprobeerd om de vergrendeling uit te doen en weer aan, maar dat hielp niet.
Waaraan kan het liggen?
Ik kan van rechtsvoor wel de drie andere deuren opsluiten en openen, maar linksvoor gaat het juist andersom.
Dan sluiten er drie behalve rechtsvoor.

bvb d


de auto is al verkocht

Dino33

Geplaatst door Dino33 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Neon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jvr (0), 13 jaar geleden

Over de lampjes: is het duidelijk te zien dat er gehele klokken niet verlicht zijn, of doen die het een beetje? In het eerste geval kan er een onderbreking in de bedrading zitten (waardoor meerdere lampjes geen spanning meer krijgen). In het tweede geval zullen het enkele aparte defecte lampjes zijn. In beide gevallen moet het dashboard los om er bij te kunnen.

Hoe je dat precies los moet maken weet ik niet (dat is per merk en type verschillend), maar heb zelf bij een aantal auto's het dashboard losgemaakt en altijd doe je dat ongeveer zo: Zoek eerst naar schroeven die direct met een schroevendraaier los te maken zijn (meestal kruiskop of een dopsleutel 8 of 10). Ook als deze lager zitten dan, laten we zeggen de stuurkolom, het kan namelijk zijn dat panelen overlappen waardoor de volgende schroeven zichtbaar worden. Maak ook elk klepje open, asbak en handschoenenkastje. Hier achter kunnen ook schroeven zitten.

In mijn huidige auto moet ik eerst twee panelen losklikken voordat er schroeven te zien zijn. Dit doe je, ten eerste voorzichtig, en ten tweede met de hand en/of een platte brede schroevendraaier. Panelen worden er over het algemeen recht in gedrukt, dus zo min mogelijk buigen bij het verwijderen ervan. Als er verschillende typen schroeven worden gebruikt, let er op dat ze op dezelfde plek terug komen.

Als je een defect lampje te pakken hebt, ga er even mee naar het dichtstbijzijnde tankstation/garage, daar hebben ze ze vrijwel zeker. Anders elke automaterialen handel (Halfords, Brezan, enz).

Over de portiervergrendeling: als ik het goed begrijp heb je geen knopje linksvoor en rechtsvoor om alle deuren te vergrendelen? Maar wel cv met afstandsbediening en ook vergrendeling met de sleutel in het portierslot. Dit systeem werkt zo: in elke deur zit een motortje om de deur op slot te doen (bijvoorbeeld met de ab), in alleen het linker voorportier en rechter voorportier zit ook nog een soort apparaatje dat de beweging van de sleutel omzet in een signaal dat alle vier de deuren op slot laat gaan.

Waarschijnlijk werken die beide apparaatjes nog wel (immers, er gaan deuren op slot als je dit linksvoor of rechtsvoor met de sleutel doet). Maar ik denk dat het motortje in het rechter voorportier defect is. Haal de bekleding van het portier en controleer het motortje (meestal klein zwart met een stangetje eraan). Probeer eventueel een autodemontage bedrijf voor een vervangende.

Mvg,
Jvr

Dino33 (0), 12 jaar geleden

oplossing gevonden

thei11316 (0), 12 jaar geleden

[quote=Dino33]oplossing gevonden[/quote]
We horen dan graag wat de oplossing is

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Neon of stel zelf een nieuwe vraag.