Chrysler Grand Voyager: electrische ramen en radio

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.3 v6

Regelmatig vallen radio( alleen rood knipperend lampje) en elektrische ramen rondom uit........

Wanneer contact aan en uit geschakeld wordt, werkt alles weer naar behoren......

De storing doet zich regelmatig voor, maar soms gaat het dagen achtereen goed.

Wie heeft er enig idee?

hobbyist1699

Geplaatst door hobbyist1699 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Grand Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jvr (0), 9 jaar geleden

Werkt op dat moment de cruise controle, centrale deurvergrendeling en achterruit verwarming nog wel? Deze onderdelen worden waarschijnlijk (samen met de radiobediening op het stuur, de elektrische ramen en wellicht nog andere zaken) aangestuurd door één signaaldraad. Deze "pci-wire" is (in mijn geval) violet met geel. Als deze draad ergens klem zit en (soms) sluiting maakt naar massa, kunnen er storingen optreden.

Achterop de radio zit hij met zijn eigen connector vast, dus kun je eenvoudig loshalen om eens te testen of bij uitval van de ramen, de radio wel door blijft spelen. De radio gebruikt dit signaal om bijvoorbeeld het display te dimmen als je de verlichting aan zet. Ik ben van de originele radio uit gegaan.

hobbyist1699 (0), 8 jaar geleden

Beste J V R
Bedankt voor je reactie en excuses voor mijn late reactie.........de voyager waar de storing inzit heb ik niet regelmatig bij me daar deze elders staat en gebruikt wordt.......in de tussentijd heb ik wel het originele alarm/startblokkering gedemonteerd en de bedrading origineel gemaakt, omdat het alarm ook regelmatig in storing ging.......door deze actie zijn de storingen die ik hier op problemcar postte minder geworden, zodat het zomaar ergens een kabelverbinding zou kunnen zijn, wellicht de signaal draad die jij aangeeft. Wat betreft je vraag of de cruisecontrole, achteruitverwarming, en of cpv ten tijde van de storing wel of niet werken, kan ik je geen antwoord op geven, omdat ik dit niet heb gecontroleerd. Kortom er ligt nog wat zoekwerk in het vooruitzicht.........maar dat wist ik al hoor. Zoals gezegd het karretje doet t.........ik heb helaas niet te veel tijd over, kortom wordt vervolgd, alvast bedankt voor je hulp en wellicht tot ziens.

Groet

Ed

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Grand Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.