Chrysler Grand Voyager: automaat

Bouwjaar: 1994, Motorcode: 3,3l

Ander motorblok er in gezet maar krijg niet de versnelling in zijn vrij of wat dan ook, lijk of hij geblokeerd wordt. heb de kabel los gehaald in zie dat de versnellingsarm in de achteruit staat maar kan de arm niet bewegen. wat kan ik doen ????

Wodan12

wodan12

Geplaatst door wodan12 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Grand Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

jvr (0), 9 jaar geleden

Wodan,

De "versnellingsarm" staat in zijn achteruit, maar je kan de "arm" niet bewegen? Welke is welke?

Als je de as op de bak wel kan draaien, maar de prndl handel in de auto niet, dan wordt de prndl handel waarschijnlijk geblokkeerd door een van de veiligheden (sleutel in contact op unlock en rempedaal intrappen).

Als de prndl handel wel beweegt, maar de as op de bak niet, kun je volgens mijn alleen nog maar de de transmissie er onderuit halen. Maar hopelijk heeft iemand anders wel een betere oplossing.

wodan12 (0), 9 jaar geleden

Hallo JVR,
Ik heb gedaan wat je voorstelde de arm aan het stuur beweegt wel maar op de bak volgens mij niet of hij blijft hangen in parkeerstand en of achteruit.

Als ik de assen los haal in dan de arm probeer om die te bewegen richting de bumper daar ik het gevoel heb dat hij als ik hem in parkeerstand zet hij in zijn achteruit zit ik heb de voorwielen van de grond zodat ik die kan draaien.

wodan12

jvr (0), 9 jaar geleden

Wodan,

Als je beide wielen van de grond hebt, zal je merken dat ze altijd zullen draaien: het ene wiel vooruit, het andere wiel achteruit. Dit komt door het differentieel. Nu zal het lijken alsof je hem nooit in de parkeerstand krijgt, terwijl dit misschien wel het geval is.

Krik dus één wiel omhoog (niet twee) en test dan opnieuw. In P zit er wel aardig wat speling op, dus kun je het wiel een stukje heen en weer draaien. In alle andere standen draait het wiel altijd, want er is immers geen directe verbinding tussen de wielen en de motor bij een automaat (de lock-up even buiten beschouwing gelaten).

Als de bak verder in orde is, zul je alleen even de nieuwe juiste afstelling van de handel (dus de afstand tussen de bak en pook) moeten vinden.

wodan12 (0), 9 jaar geleden

Jvr,
ik krijg de arm op de bak niet in beweging die zit muur vast van mijn oude bak krijg ik de arm wel heen en weer zal dan die bak waar de arm niet heen en weer wil dan stuk zijn.

jvr (0), 9 jaar geleden

Dan kan ik je niet verder helpen ben ik bang. Ik vermoed dat de bak niet in orde is, of dat hij niet goed is gemonteerd. Maar dat weet ik niet zeker. Om daar achter te komen zal de bak er weer af moeten en dan kun je de arm op de bak nog eens proberen te draaien.

Als dat lukt was hij verkeerd gemonteerd. Als dat dan nog steeds niet lukt mankeert er wat aan de versnellingsbak.

Maar wellicht dat iemand anders je hier verder mee kan helpen.

wodan12 (0), 9 jaar geleden

jvr
Ik heb de moto ren bak als geheel gekocht niets is anders op gezet , indat alles goed werkt dus weer bedrogen.

Van mijn oude motor met bak daar haal ik dan de bak van af die arm voel ik wel bewegen .kan ik de motor er in laten zitten of moet ik weer alles er uit halen
Mijn dank voor advies.

jvr (0), 9 jaar geleden

Oke, ik dacht dat je alleen de motor had vervangen. Het is natuurlijk wel aan te raden om de boel eerst even te checken voor je het koopt. Maar daar heb je nu niks aan.

Heb je de motor wel al gestart? Want misschien komt hij los als hij draait. Verse bakolie is zeer aan te raden. Het is geen garantie en ik kan niet zeggen dat er niks door kapot kan gaan. Maar dat kun je proberen voordat je gaat demonteren.

Overigens zou ik dan de motor laten zitten en alleen de bak omruilen (als het ook een 3.3 is want de 3.0 heeft volgens mij een andere bak maat). Je kunt het beste wel de tcm bij de juiste bak houden. Het schakel programma van die bak staat daar in. Dit staat verder los van het probleem dat je nu hebt.

wodan12 (0), 8 jaar geleden

heb de bak verwisseld en de versnelling werkt.

bedankt voor advies.

jvr (0), 8 jaar geleden

Mooi zo, bedankt voor je bericht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Grand Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.