Chrysler Neon: Gas blijft hangen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hallo,

Ik rijd sinds kort een Neon uit 2000, maar merkte vrijwel meteen na aankoop dat het gas soms blijft hangen. Wanneer het gas wordt losgelaten blijft het toerental stabiel (met koppeling in stijgt soms het toerental of blijft stabiel) en duurt het een aantal seconden voordat deze terugzakt. Erg vervelend wanneer je een verkeersdrempel of bocht nadert en de auto gas blijft geven. Moet zo wel erg ver vooruit denken ;-)
Iemand enig idee waar dit aan kan liggen.

Alvast bedankt!

Av3nu

Geplaatst door Av3nu (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Neon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hennep (0), 14 jaar geleden

gasklephuis schoonmaken wil meestal wel helpen . kijk met 2 man of gaskabel soepel gaat

Av3nu (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor uw advies.

Ik ben er inmiddels achter dat het gas alleen blijft hangen wanneer de airco aanstaat (of de blazers op defrost welke ook airco gebruikt). Lijkt mij dus niet dat het met de gaskabel te maken heeft maar een andere oorzaak heeft. Zal toch van het weekend even kijken voor de zekerheid.

Nog andere suggesties?

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Normaal verschijnsel bij gebruik van de airco. Om afslaan te voorkomen wordt de stationair regelaar verder open gezet.
Of dat ook zo extreem hoort als in jouw geval?

Av3nu (0), 14 jaar geleden

Lijkt me inderdaad niet dat het zo extreem als in mijn geval hoort. Heb ook geen idee waar ik het probleem moet zoeken...

In ieder geval is het nu minder storend, omdat ik weet wat het veroorzaakt en de airco 's winters toch vrijwel nooit aanstaat.

Gaskabel loopt verder ook soepel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Neon of stel zelf een nieuwe vraag.