Chrysler Neon: Mistlampen gaan niet uit, multischakelaar defect?

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Heb sinds vanavond het probleem met een Chrysler Neon (2000) dat mijn mistlampen niet meer uitgaan. Deze zijn aan te zetten door het knopje uit te trekken op de multischakelaar, wanneer ik het knopje terugdruk horen ze uit te gaan en dit werkt dus niet meer, mistlampen blijven aan staan. Dit werkte voorheen wel.
Wanneer ik het knopje wat harder indruk gaan ze wel uit, tot ik deze weer loslaat, springen ze weer aan. Heel vervelend.
Heb nu als tijdelijke oplossing dat ik bij het uitstappen de multischakelaar naar onder druk (richtingaanwijzer links), dan gaan de lampen nl. wel uit. Waarschijnlijk dus ergens een contactstoring in de multischakelaar.
Iemand ervaring met dit probleem? En is de multischakelaar zelf te demonteren zodat ik er even een kijkje naar kan nemen, of word dit een ritje naar de garage die er waarschijnlijk gewoon een nieuwe schakelaar inzet met bijbehorend prijskaartje..?

Gr. Wim

Av3nu

Geplaatst door Av3nu (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Neon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 14 jaar geleden

hallo wim,
ik heb het wel eens gehad bij een pt cruiser,hierbij was de schakelaar defect ... heb er als nood maar de zekering uitgehaald,misschien ook een tip voor jou?
Als je een beetje handig bent kun je zelf zo'n schakelaar ook vervangen,wel goed kijken hoe alles zit.
gr maarten

br0ns (0) PRO, 14 jaar geleden

Multischakenlaar is defect komt wel vaker voor ook bij de pt cruiser hebben namenlijk de zelfde schakenlaar.

Zekering er uit halen is een mooie tijdenlijke oplossing voor als je hem vergeet naar links knipperen te zetten.

Nieuwe schakenlaar is makkenlijk te monteren is geen technisch hoogstandje zolang je het juiste gereedschap maar hebt geloof parker schroevendraaier en een torx 20 en een kleine torx geloof 5 of 10 uit me hoofd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Neon of stel zelf een nieuwe vraag.