Chrysler Neon: heftig stotteren, inhouden en toerenteller op hol

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

hallo,

ik heb een probleem, ik heb een 2e handse crysler neon gekocht, het engine check lampje brande, hiervoor heb ik de auto laten uitlezen zonder resultaat. Een dag later op de snelweg begon de auto heftig te stotteren en de sloeg de toerenteller op hol, deze vloog van 4000 naar 2000 en dat herhaaldelijk. bij het stoppen op de vluchtstrook sloeg de auto af. na het opnieuw starten bleef de toerenteller zwaar schommelen 1000 toeren naar 2000 toeren. Een paar uur later deed de auto het weer normaal, na de terugrit via de snelweg bleef de auto stationair lopen op 1500 toeren ipv 1000 en begon na een een minuut weer te schommelen,....

Wie kan mij helpen?

alvast bedankt!

coupe97

Geplaatst door coupe97 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Neon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jvr (0), 14 jaar geleden

Lennart,

Verandert de motor ook hoorbaar in toeren of is het alleen de teller die op hol slaat?

Volgens mij heb je geen automaat, maar anders zouden daar de problemen kunnen liggen. Heb ooit eens een lekke koppakking gehad met deze verschijnselen. Als je witte rook uit de uitlaat hebt is het waarschijnlijk de koppakking.

Anders kan het beste een testrit gemaakt worden met uitlees apparatuur aangesloten.

Gr,
Jvr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Neon of stel zelf een nieuwe vraag.