Chrysler Voyager: geen geluid meer na ombouwen radio

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.3l LX

Hoi, ik heb vandaag mijn becker in mijn auto ingebouwd, nu blijkt dat er geen geluid uit komt, terwijl de radio gewoon werkt. ook de antenne lijkt me ok, want de radio vind veel radiostations. ik heb hem ingebouwd met een uit de detailhandel verkrijgbare iso adapter naar chrysler. Ik heb op internet iets gelezen over een versterker die niet door niet originele radios wordt aangestuurd. bij de achterspeaker aan bestuurderszijde zit een flinke witte blok gebouwd, met naar mijn inzicht te weinig draden om alle geluidssignalen binnen te krijgen en weer uit te sturen.nogmaals ik weet niet of dit een versterker is, en of dit iets met mijn probleem te maken heeft. ik lees ook iets van draden die je moet doorverbinden om een eventuele versterker in te schakelen. de mute-draad is aan de radio niet aangesloten en hangt afgeisoleerd los. het is een 22-polige stekker. aan een zijde zijn 10 draden aangesloten, aan het andere uiteinde 5 draden. weet iemand hier een oplossing voor of heeft misschien een bedradingsschema van de audio?
bij voorbaat dank, Marc

colliemestreech

Geplaatst door colliemestreech (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

gamgra (0), 12 jaar geleden

Misschien dat je hier de oplossing vindt, gegevens zijn wel afkomstig van Jeep, maar radio is precies dezelfde

http://www.wjjeeps.com/radio_systemdiag2...
http://www.wjjeeps.com/radio_systemdiag4...
http://www.wjjeeps.com/radio_systemdiag3...

colliemestreech (0), 12 jaar geleden

weet je soms ook wat voor signaal dit is? als ik de tekening bekijk moet het een geschakelde plus zijn. kan ik hier eventueel de antenne out van de becker voor gebruiken, en zo ja, neem ik aan in verband met het vermogen dit via een relais te schakelen? in ieder geval bedankt alvast voor de snelle reactie
grtz, marc

gamgra (0), 12 jaar geleden

Je spreekt over een Becker radio; is het de RB3 zoals hieronder incl. navigatie?
je spreekt ook over een inbouw kabelset, misschien dat daar je probleem zit.
Hoe zien de originele Chrysler stekker(s) er uit, zijn dat twee platte, één zwarte en een grijze?
http://www.wjjeeps.com/nav_rb3_02.jpg

colliemestreech (0), 12 jaar geleden

nee, het is een 7945< zoals hier: http://www.shoppydoo.co.uk/price-car_rad...
de ombouwset is hier: http://cgi.ebay.nl/ws/eBayISAPI.dll?View...

en het is maar een stekker, die grijze

colliemestreech (0), 12 jaar geleden

OK, na drie dagen zoeken heb ik de oplossing, waar, de diverse forums op internet van getuigen, velen blij mee zullen zijn.
het probleem is, dat ik die speakers heb met ingebouwde versterkers, die grote witte blokken,dus. hier zit dan ook het probleem bij ombouw naar een niet originele radio. die versterkers worden niet meer aangestuurd, al is in de bedrading van de ombouwset de lus gelegd van klem13 van de chrysler stekker (vrijgave versterker) naar klem 5 van de iso-stekker (antenne-out). nou is me nog niet duidelijk of die klem 13 bij chrysler naar massa wordt gelegd, in ieder geval is de antenneuitgang van elk zichzelf respecterend radiomerk een plus. het kan ook dat de versterker via de bus wordt aangestuurd. er zit in de zekeringkast echter een NBS (name brand speaker)-relais dat de stroomverzorging naar de speakers verzorgd. Ik heb het als volgt gedaan: het relais uittrekken, de pootjes 85 en 86 volledig omgebogen naar de zijkant en hier twee draden aan gesoldeert en daarna met tape afgeisoleerd . eentje vast aan de minpool van de accu, de andere met een lasdraad door de doorvoerrubber van de motorkap-ontgrendelkabel naar binnen en op een veilige manier (ik heb hem door die gaatjes van de rempedaalbeugel geduwd) tot achter de radio brengen. draadje 5 uit de isostekker (normaliter blauwe draad) doorgeknipt en met amp-stekker mannetje/vrouwtje verbonden met die draad. nu stuur je dus middels de antenne uitgang het originele relais aan, en hoef je niet de hele auto opnieuw te bedraden. ik hoop dat meer mensen hier plezier van kunnen beleven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.