Chrysler Grand Voyager: Grand voyager 2.8 diesel - airco zekering & gesmolten plastic

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.8

De airco van mijn auto is er tijdens het rijden mee gestopt. Ik schakelde over van recirculatie naar buitenlucht en er kwam alleen warme lucht uit. Airco deed niets meer. In de zekeringenkast in de motorruimte bleek de 15A zekering doorgebrand. Bij vervangen brand deze direct weer door. Bij de compressor van de airco (althans, het ding aan de multiriem) lijkt het of er een soort zwart gesmolten plastic naar buiten is geworpen door de draaiende beweging. Plastic oogt een beetje als van zwarte ti-raps.
Iemand enig idee wat dit zou kunnen zijn? Ben op vakantie en heb geen gereedschapskist bij. Kan wel wat kopen, maar dan moet er wel enige kans op succes zijn.

happycar

Geplaatst door happycar (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Grand Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 9 jaar geleden

Waarschijnlijk de stekker van de compresssor...los contact geweest en heet geworden.

br0ns (0) PRO, 9 jaar geleden

Waarschijnlijk is je koppeling versmolten aan de compressor.

Advies compressor vervangen.

happycar (0), 9 jaar geleden

De magneetkoppeling lijkt mij ook de boosdoener. Dat is dan jammer, want compressor vervangen zie in bij 320k km nieg meer zitten. Dat wordt volop genieten van de zomer. :-) dank voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Grand Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.