Chrysler Voyager: In zn N met remmen

Bouwjaar: 1992

Hallo

Ik heb een 3.3se voyager gekocht met het volgende probleem:, Op het moment dat ik ga remmen schiet hij uit de versnelling en moet ik opnieuw starten. Ik heb al een aantal berichtjes gelezen en ik vermoed dan ook een elec. probleem.
Heeft iemand hier ervaring mee?

Vriendelijke groet en fijne dagen.

Rodi

Geplaatst door Rodi (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jvr (0), 18 jaar geleden

Hallo Dick,

Ik ga er vanuit dat het een automaat is? Wat bedoel je precies: op het moment van rempedaal licht intrappen bij bijvoorbeeld 80km/u (of andere snelheid) slaat de motor meteen af?

Of echt bij het tot stilstand komen slaat hij pas af? In dat geval blijft waarschijnlijk de "Lock-up" hangen (maakt een vaste verbinding tussen motor en wielen zeg maar om het verbruik omlaag te halen). Die komt bij een bepaalde contstante snelheid in en hoort bij een verandering van het gaspedaal (beetje meer of minder gas) of bij het remmen direct los te laten. Doet hij dat niet, dan zul je ervaren dat hij bij het tot stilstand komen afslaat alsof je de koppeling vergeet in te trappen (er blijft immers een vaste verbinding tussen motor en wielen bestaan net als bij een schakel auto).

De dealer kan hem waarschijnlijk wel uitlezen en zien wat er precies aan de hand is.

Wat je zou kunnen proberen: na het starten vooruit wegrijden met de voet lichtjes op de rem en optrekken naar 50 km (blijf zo 10 seconden rijden). Zorg dus in elk geval dat de remlichten branden! (Plak eventueel wat wit schilders-tape op het derde remlicht, dan weerkaatst dat wel naar binnen). Hierdoor krijgt ook de bak een signaal dat de lock-up niet in werking mag treden. Nu alleen gas los en afremmen. Als het goed is moet hij nu niet afslaan. Wel is er in dat geval zeker iets mis met de lock-up.

Suc6 en ik ben benieuwd,
Jvr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.