Chrysler Voyager: versnellingsbakolie verversen of niet?

Bouwjaar: 1999

Ik rijd nu 40000km met een 3.3 voyager automaat uit'99.Heeft in totaal 210000km op de teller en op 120000km is er een nieuwe versnellingsbak gemonteerd.toen ik aan mn garagist vroeg of het nog niet nodig was de versnellingsbakolie te verversen,zei die dat dit zeer delikaat was.Had al verschillende slechte ervaringen hiermee(versnellingsbak die iets later stukging).Er zou zich immers een laag vuil vormen die na verversing loskomt door bepaalde stoffen in nieuwe olie waardoor de bak kapotdraait.Olie ziet er nog helder uit.Heeft iemand ervaring of raad hiermee?Op amerikaanse sites lees ik toch ook soortgelijke opmerkingen en raden ze aan gewoon niet te verversen als de olie nog helder is.mvg ginootje.

ginootje

Geplaatst door ginootje (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

yvo12382 (0) PRO, 18 jaar geleden

Om de 96000 verversen je kunt zien met lopendemotor in de park stand Het niveau en de kleur van de olie (atf +4) is de olie bruin van kleur zou ik adviseren met bak filter te verversen.
En veel werk is het niet. ongeveer 3,8 l ATF + 4 gaat erin.
Gewoon verversen is altijd beter dan dat de bak kapot gaat.
groetjes Yvo Muijzers

jvr (0), 18 jaar geleden

Dag Gino,

Verversen lijkt mij ook goed. Ook als de olie er nog goed uit ziet, want als hij bruin is kan het al te laat zijn: vuil zit al in de bak dat los kan komen bij verversen. Laat ook het filter meteen doen. En als deze olie er nu al 90000 km inzit (als ik het goed heb) kan het geen kwaad. Het moet een keer gebeuren, je kunt er niet onbeperkt mee rondrijden.

mvg
Jvr

ginootje (0), 18 jaar geleden

Ik denk dat ik voorlopig toch nog even afwacht.Bij een revisiebedrijf van automatische versnellingsbakken hier in de buurt raden ze me ook af te verversen.

mvg
gino

ginootje (0), 18 jaar geleden

Motivatie was ervaring met dit soort bakken.En het aantal km van de bak.Wie heeft al regelmatig ververst en met goed resultaat?Net gisteren iemand gesproken met bijna 400000km op de teller zonder ooit te verversen en met zn eerste versnellingsbak!!

JAN/DODGE (0) PRO, 18 jaar geleden

Deze automatenbakken zijn zeer gevoelig,dus is het raadsaam om de olie te verversen.
De olie die je peilt is door het filter gekomen en ziet er natuurlijk schoon uit.
Vervang dus ook het filter.
gr Jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.