Chrysler Pt Cruiser: Inhouden/geen vermogen

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 110

Beste analysten,
raar probleem : auto rijdt normaal op de snelweg en dan 25 km file met start/stop verkeer en lage constante snelheid. Dan wanneer de file oplost en ik wil optrekken tot normale snelwegsnelheid heb ik geen vermogen, precies of ik tegen de toerentalbegrenzer aankom, bij het opschakelen terug vermogen en hetzelfde fenomeen doet zich voor, de motor wil geen toeren maken. Eens op snelheid min of meer gewoon gereden. Bij het vertrekken vanop de uitrit terug hetzelfde maar nu ook schokken alsof de brandstoftoevoer werd afgesneden. Naar huis gereden en na verloop van tijd reed de auto bijna normaal.Zonder schokken enz. Geen meldingen op het dashbord, geen MIL Deze morgen uitgelezen maar geen foutmeldingen. Ik heb een testrit gemaakt en de auto reed volkomen normaal. Als ik goed nadenk dan heb ik dit in het verleden nog meegemaakt maar minder uitgesproken en telkens na een lange snelwegrit met nagenoeg constante snelheid, wanneer ik dan wil optrekken voor een inhaalmanoever gaat het moeizaam.
Heeft iemand enig idee ? Moet ik bij Mercedes zijn voor het uitlezen van de boordcomputer ?
Bedankt

phil4226

Geplaatst door phil4226 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler PT Cruiser? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

phil4226 (0), 5 jaar geleden

Geen antwoorden. Ik zal beginnen met injectorcleaner en dan zien we wel.

JdeP (5), 5 jaar geleden

Is het brandstoffilter ooit al eens vervangen?

Zie: https://partsfinder.bilsteingroup.com/nl...


Succes

phil4226 (0), 5 jaar geleden

Filter wordt regelmatig vervangen tijdens groot onderhoud.

Hans4040 (300) PRO, 5 jaar geleden

Opgelost?

phil4226 (0), 5 jaar geleden

Het heeft zich niet meer voorgedaan. Ik rijd vanaf vandaag rond met injectorcleaner in de tank. Auto heeft 165000 km gereden dus het kan
Wel eens nodig zijn.
Als er zich nog incidenten voordoen dan meld ik dit.
Alvast bedankt voor je medeleven 👍

phil4226 (0), 5 jaar geleden

Het probleem heeft zich niet meer voorgedaan. Dus is de oorzaak onbekend.
Diverse "kenners" gaven mij mee dat het de EGR klep zou zijn. Ik ga er van uit dat de injector cleaner,( ondertussen de 2° volle tank mee gereden), de eventuele roetaanslag op de klep ook zal verminderen. Wanneer het zich terug voordoet zal ik een nieuw topic openen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler PT Cruiser of stel zelf een nieuwe vraag.