Chrysler Pt Cruiser: Ophanging

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 110

Beste analysten,

ik heb het volgende verschijnsel : wanneer het rechter voorwiel in een wegverzakking of diep gelegen putdeksel valt, dan hoor ik bij het stoppen van de neerwaartse beweging een "klonk". Bij het omhoogkomen klinkt de vering vrij normaal. Ik heb het voorwiel gedemonteerd en een grondige visuele inspectie gehouden van de ophanging maar er is geen zichtbare schade of slijtage te zien. De rubber onderdelen zien er vrij normaal uit. Ikzelf denk aan een versleten fusee maar wat kan dit nog zijn ?

Bedankt

phil4226

Geplaatst door phil4226 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler PT Cruiser? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ferdinand (60), 5 jaar geleden

Tenzij er iets gebroken ,gescheurd of verdwenen is,zal een visuele inspectie je niet veel verder helpen.Je zal moeten kijken of de volgende zaken speling hebben: fusee/stuurkogel,draaagarmrubbers,motor/bak steunen,taatslager en stabilisator stangetjes.Fusee/stuurkogel kan je zien door het wiel te bewegen.De overige zaken zal je met een breekijzer of stalen staaf moeten bekijken of er speling op zit.
Ferry

phil4226 (0), 5 jaar geleden

Bedankt voor de reactie,
Dit zal een werkje voor de merkgarage worden.

ferdinand (60), 5 jaar geleden

Dit kan elke universele garage ook.Hoeft niet perse de dealer.
Ferry

phil4226 (0), 5 jaar geleden

Ik zal de raad volgen van Ferdinand en de ophanging laten controleren op speling door een garage. Ik beschouw dit probleem als gesloten.

phil4226 (0), 5 jaar geleden

Auto is in de garage geweest voor nazicht en het verdict is : breuk in draagarm.
Wordt volgende week hersteld. Kosten zullen meevallen : draagarm +- 60€, ongeveer 1 werkuur.

phil4226 (0), 5 jaar geleden

Het bleek uiteindelijk te gaan om de bevestiging van de stabilisatorstang, de rubbers waren verdwenen of gescheurd. Zie foto met de nieuwe witte rubbers.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler PT Cruiser of stel zelf een nieuwe vraag.