Chrysler Voyager: Kan sleutel in contactslot Voyager niet meer ronddraaien

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: V6

Dag allemaal,
Sinds gisteren draait de sleutel in het contactslot niet meer. Kan 'm erin stoppen maar ronddraaien lukt niet meer. Ik heb al wat research gedaan op het web en het heeft te maken met de zg. 'tumblers' of palletjes die niet meer naar beneden vallen. Een paar tikjes op de sleutel met de achterkant van de schroevendraaier zorgen er in ieder geval voor dat de palletjes weer op de juiste plaats komen en dan kan ik starten. Het schijnt een probleem te zijn dat erg vaak voorkomt. Je kunt heel gemakkelijk het cilinderslot eruit halen, dat is me dan ook gelukt.

Nu heb ik op verschillende sites gelezen dat er reparatiesetjes bestaan. Ook heb ik gelezen dat je de cilinder in z'n geheel kunt vervangen. Kost allemaal niet meer dan 100 euro. Ik heb nu 3 verschillende dealers en een specialist gebeld. Het verhaal dat ik steeds hoor is dat er een nieuw contactslot in moet. Kosten: 145 ex btw. Inclusief inlezen sleutels en plaatsen ongeveer 250,-.

Vraagje: zijn er hier mensen die dit toch goedkoper hebben kunnen doen? Mogelijke oplossing is om de cilinder te reinigen. Zoals gezegd, ik heb de cilinder eruit gehaald maar heb geen flauw idee hoe ik het cilindertje vervolgens 'open' krijg.

Ik hoor het heel graag.

kolleean

Geplaatst door kolleean (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Profundo Autoservice (0) PRO, 11 jaar geleden

Als je het cylindertje open maakt vallen alle losse onderdeeltjes eruit en heb je een puzzle die eigenlijk meer bestemd is voor lange winteravonden.
Ik zou toch mijn best doen om aan een losse cylinder te komen. als ze aangeboden worden op internet zullen ze ook echt wel te krijgen zijn.

Mercury (0) PRO, 11 jaar geleden

Uit elkaar halen betekent eem nieuwe kopen zoals Peter hierboven al zegt, want hij valt in 100 stukken uit elkaar. Een nieuwe kopen betekent alsnog naar de dealer om de zaak in te leren..... dus je spaart 45 euro uit als je zelf 1 bestelt, maar de risico's van een verkeerd type en het eventueel verkeerd monteren lijken me dat risico niet waard....

Gr Peco Power

kolleean (0), 10 jaar geleden

Wat late reactie maar ik ben uiteindelijk toch naar de dealer gegaan en heb een nieuwe slot erin laten monteren en inlezen. Bedankt voor de reacties in ieder geval

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.