Chrysler Grand-Voyager: koelfans draaien accu leeg

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.3

We snapper er nix meer van:
Vorige week de auto geparkeerd en op alarm. Daarbij viel het al op dat de koelfans nog draaiden. Kan gebeuren dachten we.
Na terugkomst ( ca anderhalf uur ) werkte de afstandbediening van het alarm niet meer. Daarom mechanisch de auto geopend waarop het alarm afging om vervolgens maar te blijven toeteren. Niet starten wegens bijna lege accu. ANWB gebeld. De fans hadden de accu uitgeput.
Na e.e.a. verteld te hebben hulpkabels gekoppeld waarna de koelfans weer gingend draaien (onterecht natuurlijk). Gingen alleen maar uit na de zekering ervan eruit getrokken te hebben. Daarna gewoon gestart. Dynamo laadt correct bij maar de fans gaan niet meer aan dus onvoldoende koeling.

Direct naar garage, onderweg geen warmloper, en het probleem voorgelegd....jahaaaa da's nogal wat. In stilstand flink toeren en warmte opgebouwd. Poelie van de airco draait niet mee; vreemd zegt men. Koelfans gaan niet draaien. Volgens de garage zit het probleem in de samenwerking van thermostaat, airco en boardcomputer.......

Vandaag blijkt de thermostaat correct te werken en de accu na een weekendje in de garage opnieuw leeg. Volgens de garage is de radiateur lek.
Morgen gaat men verder zoeken. Hou m'n hart vast.

Stukje historie van de auto die wellicht relevant kunnen zijn voor 't probleem:
-rij al paar maanden rond met half defecte lamp waarbij het blauwe lampje van het signaallicht heel flauw brandt op dash-------lekstroompje??
-auto heeft 20000 km geleden ( ca 197000 km) een lekke koppakking gehad en is daarvoor behandeld met Wonderwelt en tot voor kort ( 216000 ) perfect gereden
-ca een keer per jaar wordt er een rit gereden zonder snelheidmeter en toerenteller. De km teller staat dan steevast op 135216 of iets wat er sterk op lijkt.Als gestopt wordt en opnieuw gestart doet alles het weer.


wie kan hier iets mee??

PS: onze groene " grande dame" is ons zeer trouw; automaat schakelt nog steeds boterzacht, olieverbruik alleszins redelijk ( hoef nix in de gaten te houden )
wordt maart 11 jaar en mag wat ons aangaat graag nog een jaartje of 2 mee

Macton

Geplaatst door Macton (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Grand Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Frank3137 (0) PRO, 16 jaar geleden

tegen linker chassisbalk bij luchtfilterhuis zit de module voor de aansturing van de beide koelvinnen
vervang deze maar en probleem is opgelost voor wat betreft koelvin probleem

als accu leeggetrokken wordt in een weekeind zit er toch nog een gebruiker :
als ik je probleem zo lees denk ik dat je printplaat van de km teller ergens een onderbreking heeft

enne ..... wonderwel ,de naam zegt het al : verwacht er geen wonder van !!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Grand Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.