Chrysler Voyager: Koelvloeistof verdwijnt, temperatuur motor loopt op.

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4 LE

Hallo,
Wie kan ons vertellen in welke richting we moeten denken voor het volgende probleem. Op een lange rit vorige week hield van de ene seconde op de andere de verwarming er mee op. Koelvloeistof meerdere malen aangevuld, zie het echter niet meer terug. Geen zichtbare lekkage. Nu loopt de temperatuur van de motor ook steeds op, aldus de melding op het dashboard. Al binnen 200 m rijden. Naar de garage gaan is nu financieel even geen optie, willen het eerst proberen zelf proberen op te lossen. Wie kan ons helpen?

Ronald68

Geplaatst door Ronald68 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Koppakking mogelijk lek. De meeste garages kunnen dat wel voor je vaststellen m.b.v. een CO-snuffelaar.

br0ns (0) PRO, 14 jaar geleden

Denk ook aan koppakking.

Heb je geen overmatige rook als de auto koud is ?

Als koelvloeistof niet uitwendig verdwijnt moet het ergens inwendig verdwijnen. Je kan ook even kijken of het uit de afvoer komt van je kachel huis. (zit een pijpje aan het schutbord)

Anders zit het toch in de motor.

Ronald68 (0), 13 jaar geleden

De oorzaak: de waterpomp was defect. Voor een oude moter met drie ton op de teller was herstel niet meer mogelijk. Dit zou duurder komen dan de auto nog waard was aangezien de distributieriem dan ook vervangen moet worden. Kortom, auto is van de hand gedaan.
Iedereen bedankt voor het meedenken!!

br0ns (0) PRO, 13 jaar geleden

Jammer,

Maar je had geen lekkage ? of was er niet goed gekeken ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.