Chrysler Pt Cruiser: (Kort) uitvallen van kilometerteller

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 cdi

Mijn kilometerteller valt soms voor een lange tijd uit. Tot vandaag was er dan niet veel aan de hand. Ik kon gewoon doorrijden en het probleem loste zichzelf op tussen 1 en 20 minuten. Soms ging dit tegelijk met alle meters van het dashboard, soms alleen de teller. Gisteren reed ik op de Duitse autobahn en viel de kilometerteller voor zeer korte momenten uit. Hierdoor ging de motor ook schokken.

De mensen van het garagebedrijf staan ook voor een raadsel. Zelfs op het moment dat de kilometerteller is uitgevallen is het voor hen niet duidelijk wat het probleem veroorzaakt en kunnen ze niets uitlezen.

Kan iemand mij vertellen wat hier aan de hand is?

Timokok

Geplaatst door Timokok (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler PT Cruiser? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

thei11316 (0), 11 jaar geleden

Het klokkenspel uitbouwen en de contacten en stekker met contactspray schoonmaken,bekend probleem bij de PT

Timokok (0), 11 jaar geleden

@thei11316. Bedankt voor de tip. Het heeft deels geholpen. De tellers vallen niet meer uit, maar de kilometerteller nog wel. Zal waarschijnlijk in de aansluiting in de bak zijn.

thei11316 (0), 11 jaar geleden

Kmteller en/of ook de snelheidsmeter?
De kmteller gaat via de ECU,daar worden de gereden km opgeslagen.

Timokok (0), 10 jaar geleden

Alle problemen bleken te komen door scheurtjes in de kabelboom. Na vervanging waren alle storingen verdwenen. Allemaal bedankt voor de hulp

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler PT Cruiser of stel zelf een nieuwe vraag.