Chrysler Pt Cruiser: Motorman. lampje gaat branden en dynamo laad niet meer na wasbeu

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 cdi

Na het door de wasstraat halen geeft de auto het volgende probleem:
De auto loopt eerst gewoon goed en plotseling zonder aanleiding maakt de motor een misslag. Het motormanagementlampje gaat branden. Voor de tijd is de laadspanning 14.2 V en na de de misslag 12 V. De accu loopt nu (uiteraard) langzaam leeg. Tijdens de storing reageert de motor anders op het gaspedaal en komt er een joelend geluid bij de motor vandaan. Dit lijkt bij de dynamo vandaan te komen.Het probleem lost zichzelf ook weer op en geeft geen foutstoring in de boardcomputer. Maar kan na enkele weken zo weer te voorschijn komen.

Wie kan mij vertellen wat dit probleem is.

Timokok

Geplaatst door Timokok (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler PT Cruiser? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Mercury (0) PRO, 11 jaar geleden

De auto met de hand wassen.

Maar zou de multieriem en de spanner eens controleren....

Gr Peco Power

Timokok (0), 11 jaar geleden

@ mercury. Bedankt voor je sublieme inbreng voor het vochtprobleem ;-)

Het is niet de riem of spanner. Het geluid is meer een lagergeluid dan een riemgeluid. Maar als het een lager is , kan ik het blijven hangen van het gas nog niet verklaren.

thei11316 (0), 11 jaar geleden

Als je de contactsleutel 3x snel op en van contact draait en de 3e keer op contact laat staan verschijnt in de kmstand display een foutcode Pxxxx,daaraan kun je zien wat er mis is,resetten van de foutcode is 1 accuklem los maken en ca 15 sec het rempendaal ingetrapt houden,daarna accuklem aansluiten en controleren of de foutcode verdwenen is....geen fout dan verschijnt eerst P1684(accu los geweest) en daarna done in de kmstand display.
Blijft de foutcode terug komen dan heb je een wezenlijke fout en kun je die verhelpen adh van de foutcode.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler PT Cruiser of stel zelf een nieuwe vraag.