Chrysler Pt Cruiser: lampje emissie brand

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

als ik het contact van mijn wagen aanzet dan gaat het lampje van mijn emissiestoring branden. éénmaal aan het rijden gebeurt er niks als ik een snelheid van 70 en meer rij.
Van zodra ik naar 40 of 50 kph ga, dan verspringt mijn automaat naar de tweede vitesse en blijft hij daar ook in. Wanneer ik de auto uitzet en terug aanzet is dat probleem verholpen tot wanneer ik weer moet vertragen. Ook als ik ga tanken en ik doe hem vol durft het lichtje al eens uit te gaan.

Wat zou dat kunnen zijn? Filters vervangen? heeft een 10000 km geleden onderhoud gehad.

Alvast bedankt voor de reacties.

davysonja

Geplaatst door davysonja (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler PT Cruiser? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1860) PRO, 11 jaar geleden

Uit laten lezen , geeft je een richting waar het probleem zou kunnen zitten.

thei11316 (0), 11 jaar geleden

Zet hem 3x snel op en van contact,de 3e keer op contact laten staan,in de km-display verschijnt dan één of meerdere foutcodes die je hier via de zoekfunctie de betekenis kunt achterhalen.
Reseten is de accuklem los maken,daarna ca 15 sec de rem intrappen en de accuklem weer aansluiten,de eerste 50 starts hierna zal hij code P1684 aangeven wat wil zeggen dat de spanning losgekoppelt is geweest.

Wat je probleem betreft denk ik dat de bak gespoelt moet worden en weer vullen met een nieuw filter en ATF olie,vervuiling gaat in de schakelspoelen zitten waardoor deze slecht werken.

davysonja (0), 11 jaar geleden

bedankt voor de reacties alvast.
Heb dit al gedaan en er gebeurt niks. geen foutmelding.
Ik heb vandaag filters gehaald en olie, zal die morgen eens verversen en filters vervangen en kijken of het probleem daarmee is opgelost.

davysonja (0), 11 jaar geleden

Heb het eens sneller gedaan en kreeg de foutmelding P0700 en P1684.
Die p1684 heb ik al begrepen dat de batterij is losgekoppeld en dat klopt wel.

Ik kan misschien ook eens mijn transmissieolie vervangen.

Alvast bedankt

thei11316 (0), 11 jaar geleden

P0700 Transmission Control System Malfunction
P0700 transmissie controlesysteem storing.

Onder het linker voorspatbord zit de automatische bak computer,ik zou hier eerst de stekker verbinding los halen en met contactspray schoonmaken en weer inpluggen,de stekker verbindingen zijn bij Chrysler vaak de probleempjes voor storingen.
Gaat de storing niet weg dan die bak computer uit laten lezen of als hij werkelijk onherstelbaar is op de sloop een ander halen....voor betrouwbare adressen mail me maar,mag ik hier niet plaatsen.

Om de olie te wisselen en de bak te spoelen zijn bedrijven voor die daar de apparatuur voor hebben om dit goed te doen en met garantie,ik zou het niet zelf doen bij een moderne automatische bak,kost ongeveer € 180....spoelen + de juiste ATF olie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler PT Cruiser of stel zelf een nieuwe vraag.