Chrysler Pt Cruiser: hoog in toeren blijven lopen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.01 16v

ik ben sinds een week in het bezit van een pt cruiser bij het los laten van het gaspedaal duurt het even voordat de auto afremt op de motor
ook bij het overschakelen naar een andere versnelling loopt het toerental ongeveer 500 toeren omhoog het lijkt wel of de gasklep blijft hangen ik heb het gasklephuis al schoon gemaakt maar geen resultaat wie kan mij helpen.
groeten Henk

h bonhof

Geplaatst door h bonhof (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler PT Cruiser? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

thei11316 (0), 11 jaar geleden

Is normaal dat het toerental even blijft "hangen" bij het overschakelen,is dacht ik ooit een software up date geweest via de dealers,maar dan zal de jouwe deze gemist hebben
Dat hij 500 toeren omhoog loopt niet,loop alle vacuum slangen na op scheurtjes en lekages en voor de zekerheid voor een paar euro heb je een nieuwe slang en kun je deze uitsluiten........vooral die vacuum slang welke boven op het gasklephuis zit,als deze lekt blijft hij stationair hoger in toeren lopen.

h bonhof (0), 11 jaar geleden

Bijstationeer blijft hij rustig lopen bij koude motor 1000 toeren bij warme motor 800 toeren heb alle slangen gecontroleerd maar geen lekkage gevonden
kun je mij misschien vertellen waar ik deze up date kan laten doen. ps als de motor koud is heb ik minder problemen dan bij een warme motor

thei11316 (0), 11 jaar geleden

Update is toendertijd door de dealers gedaan.

Stationair toerental is zowel koud als warm goed,zou dus ook nog aan de nokkenassensor kunnen liggen(warm een probleem,maar niet meteen een nieuwe kopen,probeer even te lenen van een andere PT/Neon bezitter....vaak zijn het de stekker vebindingen bioj een PT,haal ze allemaal even los en spuit ze in met een electrische connector reiniger(automaterialen zaken) en daarna even een paar keer in en uit elkaar trekken,dan zal het probleem van het 500 in toeren omhoog gaan over zijn.

zet hem 3x snel op en van contact waarbij je hem de 3e keer op contact laat staan,in de km stand display xal dan ws een foutcode(s) verschijnen,plaats die hier....dan is de evt storing sneller te lokaliseren,foutcode wissen is een accuklem los en dan ca 15 sec de rem intrappen,accuklem weer monteren en weer die contactsleutel enz,dan zal code 1684 verschijnen,betekent dat de accu los is geweest en verdwijnt automatisch na 50x starten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler PT Cruiser of stel zelf een nieuwe vraag.