Chrysler Voyager: Motor slaat niet aan

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.4i

Zaterdag j.l. erg koud. Motor sloeg gelijk aan. Reed weg. Moest na ca 500m materiaal uitladen. Motor uitgezet, daarna gestart, liep ca. 10 sec. Daarna niet meer aan te krijgen. Starmotor werkt, maar motor slaat niet aan. Voldoende gas en benzine aan boord. Geen byzondere indicaties op dashboardlampjes. Ik hoor apparatuur overschakelen van gas naar benzine als ik omschakel-schakelaar gebruik. Km-stand ca 250.000 Heb zelf met de auto al ca 150.000km gereden. Dit probleem nog nooit gehad. Gasinstallatie heeft wel problemen gehad, doch is geheel vervangen in 2006. Daarna nog diverse reparaties aan gasinstallatie gehad. Nieuwe kop bij 130.00km en wederom bij 206.000km. Wie weet een oplossing voor het probleem?

Wiro Winnubst

Geplaatst door Wiro Winnubst (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Wiro Winnubst (0), 16 jaar geleden

Zelf gisterenmiddag paar klappen op dashboard gegeven, auto startte toen nog niet! 's Avonds nogmaals geprobeerd te starten, startte direct!!!! Daarna nog vier keer geprobeerd, startte telkens weer! Later op de avond weer getest....niks, nana, nothing! Weer klappen op het dashoboard gegeven, zere takken, maar auto slaat niet meer aan. Vandaag nog enkele keren geprobeerd, maar nog steeds geen resultaat. Kreeg een tip van een oud-Chrysler-rijder: Het zou de sensor op het vliegwiel kunnen zijn. Deze registreert of het vliegwiel draait. Klein zwart blokje ca. 1x4cm op rechterzijde blok. (Wordt vervolgd)

Hans4040 (330) PRO, 16 jaar geleden

Bij een G3 installatie start de auto altijd op benzine, dus omschakelen tussen gas en benzine heeft geen effect.
Ik denk eerder aan de benzinepomp die weigert of de spanningstoevoer/zekering.
P.S: met slaan op het dashboard maak je vaak meer kapot

mvg,
Hans.

Wiro Winnubst (0), 16 jaar geleden

Hans bedankt, Ik zal morgen ook de werking van de benzinepomp proberen te controleren. Dat het klappen op het dashboard zou helpen en geholpen heeft, dat heb ik op deze Problemcar-site gelezen.

Frank3137 (0) PRO, 16 jaar geleden

niet toevallig zwarte massa kabel op achterkant kachelbedieningspaneel warm geworden?

Wiro Winnubst (0), 16 jaar geleden

Hallo Frank, Bedankt voor jouw reactie en de tip. Ik zal ook dat gegeven gaan onderzoeken. Inmiddels is de sensor bij de nokkenas vernieuwd. Deze sensor controleert of de motor een bepaald toerental draait. De sensor leek/bleek defect. Na het vervangen is het echter nog een keer voorgekomen dat de motor niet wilde aanslaan. Dus helemaal gerust ben ik er niet op.

Frank3137 (0) PRO, 16 jaar geleden

heb je toevallig altijd dezelfde sleutel gebruikt ??
probeer eens met de reserve sleutel,misschien is de transponder van slag/defect

suc6

Wiro Winnubst (0), 16 jaar geleden

Hallo Frank, Bedankt voor de snelle reactie! Ik heb altijd dezelfde sleutel gebruikt. En ook hetzelfde startonderbrekerkastje. Ga ook deze tip uitproberen.
Met vriendelijke groet, Wiro

Wiro Winnubst (0), 16 jaar geleden

Uiteindelijk blijkt het de benzinepomp te zijn. Hapert soms. Na tik met hamer werkte hij weer even en daarna weer niet. Hans bedankt! Jouw tip was de juiste! Je mag zelf weten wat je trakteert.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.