Chrysler Voyager: Voyager 2.5 td 1998 start niet.

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: VM 2.5 td

Beste medeforemers,

Na jaren trouwe dienst heeft mijn Voyager er ook de brui aan gegeven.

Deze wil niet meer starten. De startmotor krijgt hem niet meer rond en het is een geklapper van relais.

We hebben de accuspanning gemeten en die is zoals die moet zijn dus de accu is niet kapot. De auto begint ook te piepen tijdens het starten en het lampje ALARM SET licht op.

Ik hoop op reacties,

Met vriendelijke groet,

H. Kootstra

Kermisklant

Geplaatst door Kermisklant (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Denk toch accu leeg/stuk.
Je meet misschien wel 12 volt, maar zo te lezen is de fut er helemaal uit. Er zit geen vermogen meer in de accu.

Gr.

Kermisklant (0), 16 jaar geleden

Hoi Beste Petje,

Daar heb ik ook al aan lopen denken maar we hebben deze doorgemeten en ook alle verlichting zowel dashbord en autoverlichting brand gewoon volop. Lijkt me met een zwakke accu toch niet gebeuren. Bovendien heb ik er een andere auto bij gehad en een starthulp maar niets mocht baten.

Heb net alle polen en aansluitingen schoongemaakt van oxidatie en nog eens geprobeerd te starten maar hij tikt nu alleen nog maar.

Bedankt voor je snelle reactie trouwens :)

Groet.

br0ns (0) PRO, 16 jaar geleden

sleutel wel goed ??

Labadi (0), 16 jaar geleden

Het zou inderdaad misschien de sleutel kunnen zijn. Heb je er één laten bijmaken? Als de chip niet goed is slaat ie automatisch in alarm.
Groetjes

Kermisklant (0), 16 jaar geleden

Goed....een update.

Tot mijn verbazing is het probleem ineens verdwenen. Dezelfde accu zit er nog steeds in en we hebben er tot nu toe nog niets aan gedaan. Het is starten en de auto loopt meteen. Geen gekke dingen of wat dan ook. Heel raar. Misschien dat het toch een storing is geweest in de sleutelherkenning. Maar naar mijn mening is de sleutel gewoon goed. Ik heb trouwens geen sleutel bij laten maken.

Ik blijf zeggen dat het gewoon toch de accu is omdat ie bij vorst er de brui aangeeft. Denk dat de accu op zijn retour is.

Ik hou jullie op de hoogte.

PS. Als men tips heeft wat ik aan het walmen (zwarte rook) van mijn auto kan doen zou ik dat zeer op prijs stellen. Dit doet ie bij optrekken. En als ik mijn kraam trek en ik ga de snelweg op dan blaast ie continu een pram zwarte rook. Het ergst is tussen de 1500 en 2200 toeren. Zowel zonder als met kraam.

Bij voorbaat dank,

H. Kootstra

Frank3137 (0) PRO, 16 jaar geleden

misschien toch een gescheurde intercooler ?
of een stelletje " verstuivers die OP zijn "
kwestie van even demonteren en afpersen laten
meten is weten ,gokken is dokken (diesel is niet echt goedkoop meer ,toch?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.