Chrysler Voyager: Obdii

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5crd

Hallo, ik weet niet of mijn vraag hier thuishoort maar ik plaats hem toch even.
Ik heb net bij de Fa.LasulXX een OBDII uilees app gekocht om het motormanagement uit te lezen.

Het volgende gebeurt als hem aansluit bij stilstaande motor contakt uit.
prik de stekker er in en draai het contakt aan waarbij de lichtjes op het dashboard het niet doen, wel gaan spontaan de koplamen branden.
Start vervolgens de motor en die slaat na 2 seconden weer af.
Enigsinds geschrokken trek ik de stekker er weer uit en kijk of mijn geliefde Crysler 2.5 crd het nog wel zou doen,
en jawel hoor PFFFFFFFFFFFFFF
de vraag is de OBDII model 300 wel compatebel zijn met mijn auto,ik denk het niet maar mischien doe ik iets verkeerd.
voor de gegevens van het apparaat kunt u op onderstaand adres nog even kijken
bedankt
gr Jaap Clements

http://www.auteltech.com/

japio5171

Geplaatst door japio5171 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Kennelijk voldoet de auto niet aan de OBD2/EOBD specificatie. Misschien zitten er signalen op de OBD-diagnose stekker die er niet thuis horen of het diagnoseapparaat blaast de bus-communicatie van de auto uit de lucht. Die Amerikaanse apparaten zijn leuk voor Amerika maar niet voor Europa. Bovendien is de reclame op de sites lichtelijk misleidend voor Europa aangezien we hier geen OBD2 maar EOBD hebben die bovendien voor de eerste voertuigen (benzine) pas ingaat op 1 januari 2001 en niet in 1996. Nieuwe modellen met een diesel moeten pas sinds 1 januari 2003 voldoen aan de EOBD-standaard. Bestaande modellen pas op 1 januari 2004, tenzij ze vallen onder een uitzondering, zoals gewicht boven 2500kg of meer dan 6 zitplaatsen of als het een bedrijfsvoertuig is. De uitzonderingen volgen dan op 1 januari 2005, 2006 of zelfs 2007 (geen fout, volgend jaar pas).
Ik denk dat je dus jouw auto niet met dit apparaat kunt uitlezen. Waarschijnlijk ook niet met een ander OBD2/EOBD tool omdat een bestaande diesel pas op 1 januari 2004 hoeft te voldoen aan de EOBD eisen.

japio5171 (0), 18 jaar geleden

Beste Oldford.
bedankt voor de info heb er weer iets bijgeleerd, gr Jaap

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.