424 bezoekers online

Chrysler 300C: Olielekkage versnellingsbak

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 642982, Motorinhoud (cc): 3000, Vermogen (kw): 160

Hallo, Ik heb een tijdje een lekkage van versnellingsbakolie van 300c diesel. De lekkage zit vooraan, er druppelt olie uit het gaatje waar de aftapslang van de radiator doorheen zit. Ik ben vorige week begonnen om de lekkage op te zoeken en dacht dat het de koelradiator was omdat daar vaak een koeling doorheen loopt van de automaatbak. Maar helaas, bij de Chrysler is de radiator alleen voor de motorkoeling. Ik zie wel dat de condensor van de airco helemaal nat van de bakolie is, ik heb de boel deels gedemonteerd, maar kon geen lek vinden. Ik heb toen de boel weer gemonteerd omdat we de auto dagelijks gebruiken. Nu is mij vraag, waar zit de oliekoeler van de bakolie? Of heeft iemand ervaring met dit probleem en is er ergens een slang of iets dergelijks die lekken kan? Ik wil graag de lekkage oplossen want ik vul nu ongeveer elke 1000 km een liter bakolie bij.....! :-(

wouter240

Geplaatst door wouter240 , lid sinds 10 jaar geleden

2 Reacties

0

JdeP, 1 jaar geleden

De oliekoeler van de automaat zit inderdaad ingebouwd in de aircocondensor.

Zie: http://www.kuehler-rath.com/Chrysler-Kon...


Succes

0

wouter240, 1 jaar geleden

Aa, kijk, nou is het me duidelijk! Nog nooit eerder gezien, zo'n combinatie.
Ik ga de condensor dus maar vervangen, want die is nat van de automaatolie en dus is het deel oliekoeler ergens lek ga ik vanuit. Bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler 300C of stel zelf een nieuwe vraag.