Chrysler 300c: Versnellingsbak loopt aan??

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 3, Vermogen (kw): 160

Afgelopen week tijdens file rijden door een vrachtwagen aangereden van achteren. Dit ging met ongeveer 20km p/u.
Direct na het rijden niets gemerkt.
Paar dagen later na een rit van ongeveer 120km auto was ik bijna thuis waar ik vanuit stilstand merkte dat de bak even niet wist wat ie moest doen. Leek niet op te pakken. Vervolgens thuis geparkeerd en in P stand gezet en hoorde de dat de bak aanliep. Dit was zowel in de P als in de N stand. In de D stand hoor je niets.

Kan niet echt goed constateren of er nou iets aanloopt of het een schrapend geluid is.

Zou dit kunnen door de klap van de aanrijding of is dit een bekend euvel?

Pauldenheyer23

Geplaatst door Pauldenheyer23 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler 300C? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jvr (0), 6 jaar geleden

Mogelijk is het transmissieolie niveau te laag (ligt er olie onder de auto?) Dit niveau is zelf niet eenvoudig meer te controleren (geen peilstok) en zal door de dealer uitgelezen moeten worden. Dan kunnen ze ook meteen zien of er overige storingscodes aanwezig zijn wat het probleem mogelijk veroorzaakt.

In P en N zal het toerental iets hoger zijn dan in D (want onbelast). Is dit geluid er ook als je het toerental in D iets verhoogt (zonder te gaan rijden)?

Pauldenheyer23 (0), 6 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. Er ligt geen olie onder de auto, kan aan de buitenzijde ook geen lekkage ontdekken oid.
Toerental in P en N is gelijk aan het toerental in D. Het "geluid" is tevens ook niet te horen in D.
Is de bak echt zo gevoelig voor laag niveau transmissieolie? Krijg je hier geen alarmering van zodra deze laag niveau heeft?

jvr (0), 6 jaar geleden

Of er een melding komt bij een te laag niveau weet ik niet, maar een te laag niveau is niet goed voor de automaat (te hoog ook niet overigens). Het is verstandig dit even te laten controleren door de dealer. Ook het juiste type olie is van belang. Is de transmissieolie ooit wel eens vervangen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler 300C of stel zelf een nieuwe vraag.