Chrysler Voyager: pcm

Bouwjaar: 1998, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.4

hallo,
ik heb een probleem wat waarschijnlijk in de pcm zit.
ik heb een kennis met precies de zelfde auto n vraag mij af of we de pcm's kunnen uitwisselen om te kijken of dat inderdaad zo is.
of loopt hij dan de kans ,als we alles weer terug zetten, zijn pcm weer opnieuw geprogrammeerd moet worden?

moodynadrai

Geplaatst door moodynadrai (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

br0ns (0) PRO, 17 jaar geleden

PCM's kunnen niet uigewisselt worden want als je dat doen zal je hem opnieuw moeten in leren anders kan je de auto niet starten en ook zullen de andere module's de pcm niet herkenen. Wat je kan proberen is langs een orginele dealer rijden kijken of die nog eentje hebben om te testen. Maar wat is je probleem dan ??? Misschien kan ik je helpen, of iemand anders.

Mvg br0ns

moodynadrai (0), 17 jaar geleden

ik heb ondertussen een nieuwe pcm maar wil de oude toch testen.kan ik wel de originele pcm,die volgens de dealer stuk is, terug plaatsen en proberen of hij nog werkt?
de daeler zegt dat de pcm stuk was maar toen de nieuwe er in zat was het probleem van de kookende motor nog niet verholpen en bleek het radiatorfanrelais niet te werken.
ik vertrouw het dus niet zo.

br0ns (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik had je mailtje gelezen. In theorie zou je de oude pcm kunnen terug plaatsen maar of de andere modules hem toe laten ja dat kan ik je niet vertellen. Maar die radiatorfanrelais gaat vaak stuk. Mag ik vragen bij welke dealer u bent geweest ??? Maar het kan ook zo zijn dat waneer een nieuw relais is geplaatst en de pcm maakt sluiting in het systeem zou het ook zo kunnen zijn dat hij dan het relais laat door branden en daarom ook mss een nieuwe pcm moest kopen.

moodynadrai (0), 17 jaar geleden

ik heb de oude pcm teruggeplaatst en alles werkt prima
alleen even afwachten of het relais niet doorbrand.
Ik ben bij chrysler jeep in amsterdam geweest,ze wouden niet erg veel aan me kwijt en konden geen uitlezing met evt foutmeldingen geven want daar was hun computer niet op ingesteld.
een vreemd verhaal vond ik vandaar dat ik er op stond de oude pcm mee te krijgen.
Ik vind het op oplichting lijken en heb mijn advocaat gevraagd wat voor stappen ondernomen kunnen worden.

moodynadrai (0), 17 jaar geleden

ik rijd nu al zeker twee maanden met de oude pcm en alles werk en rijd zonder problemen.Het relais brand niet door en de fan schakeld keurig op tijd in.

ik weet nu zeker dat ze bij de dealer hebben geknoeid en hun foute diagnose door mij betaald willen zien.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.