Chrysler Grand Voyager: Piepend geluid

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.3 V6 AUTOMAAT

Ik heb een Chrysler Voyager 3.3 AUTOMAAT

Bij lage snelheden is er soms een piepend/fluitend geluid bij een snelheid van ongeveer 50kmh

Als ik dan wat gas geef dan gaat het geluid op den duur weg.

Weet iemand wat dit kan zijn

sivert

Geplaatst door sivert (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Grand Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jvr (0), 13 jaar geleden

Sivert,

Dit kan de multisnaar zijn, deze verbindt de dynamo en stuurbekrachtigingspomp met de poelie uit de motor. Aircopomp heeft een eigen snaar volgens mij, die kan het ook zijn.

Plaatje: http://images.wrenchead.com/smartpages/p...
CS is Crank-Shaft, de as die onder uit het motorblok komt.

Deze kunnen gaan piepen als ze ouder worden en er speling in komt. Voel of er speling in zit (motor uit natuurlijk) door de snaar op en neer te drukken. Totale afstand (grofweg) niet meer dan een cm (mag behoorlijk strak staan). Of: als je de snaar meer dan een kwart om zijn eigen as kunt draaien zit hij te los.

Als dit het niet is; de automaat kan ook een fluitend geluid geven, maar dit houdt dan meestal aan, ook bij hogere snelheden. Laat bij een constante snelheid (bijvoorbeeld 60) het gas eens langzaam los. Als je het geluid dan hoort is het waarschijnlijk de automaat. Kan op zich geen kwaad, rijd zelf al 6 jaar rond met een soortgelijk geluid ('90 Chrysler, zelfde automaat).

Mvg,
Jvr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Grand Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.