Chrysler Stratus: problemen met de automaat

Bouwjaar: 1995

Hallo allemaal,

ik heb een stratus 2.5 liter met een 4-speed automaat. Het probleem is dat de auto tijdens een gewone rit soms op de noodversnelling (2e versnelling) gaat. Heeft iemand hier ervaring mee? Wie kan mij vertellen wat het probleem is en hoe ik dit kan verhelpen.

baylan

Geplaatst door baylan (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Stratus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

noreago (0) PRO, 19 jaar geleden

heb je al ATF nagekeken?

baylan (0), 19 jaar geleden

ATF is de transmissie olie/vloeistof? Morgen ga ik de olie / vloeistof en de filter van de bak vervangen. Heb je zelf ervaring met dit soort problemen? Ik hoor graag van je.

noreago (0) PRO, 19 jaar geleden

naja het is wel eens zo dat ie wat minder schakelt als er nie genoeg olie in zit maar dat is logisch toch??

is het ook zo dat ie in een bocht raar gaat doen of gewoon als je aant rijden bent?

en ATF+4 is automatic transmission fluid.. is wel aangeraden dat je die van mopar gebruikt..

maar heb je em ook uit laten lezen?

baylan (0), 19 jaar geleden

auto doet soms raar als ik gewoon aan het rijden ben. laatst ging de bak op de noodversnelling tijdens het wachten voor de stoplicht. ik voelde dat hij schokte en na het optrekken voelde ik dat hij in zijn twee optrok en ook in zijn tweede versnelling bleef.

wessee (0), 19 jaar geleden

Hey Baylan,
ik zag dat je gereageerd had op mijn post. Ik heb de auto inmiddels niet meer maar nadat de ATF vervangen was waren er geen problemen meer. Ik heb em ook niet meer laten uitlezen. Ik ken de mensen die de auto gekocht hebben dus ik zie em nog vaak. Zij hebben er ook geen problemen mee. Meestal is de meest voor de hand liggende oplossing de juiste;)

noreago (0) PRO, 19 jaar geleden

idd moet je maar eerst ffies die vloeistof ent filter vervangen en kijk dan zien we wel verder toch?

baylan (0), 19 jaar geleden

olie en filter vervangen en het probleem leek opgelost maar na 80 km rijden heeft het probleem weergedaan. Afgetapte transmissie olie zag er trouwens goed uit en er was geen slijpsel ofzo. Volgens mij is de bak mechanisch gezien goed. Ik denk dat het probleem op elektrisch niveau of aan sensor ofzo ligt. Ik weet het niet meer.

wessee (0), 19 jaar geleden

kan een sensor zijn ja...ik denk dat je em het beste kan laten uitlezen..

baylan (0), 19 jaar geleden

ik heb het laten uitlezen. Systeem heeft de volgende bevinding:
Code: 0002. Omschrijving: Bak uitlezen! loss of prime 2-3 solenoid circuit.
Kunnen jullie hier iets mee?
Hoop dat het geen grote probleem is. Alle reacties welkom!!!

noreago (0) PRO, 19 jaar geleden

eehm zou ik ff op moeten zoeken op me werk... maar heb je em niet late uitlezen bij een dealer? dan zeggen ze toch meestal ook wel wat het is? althans ik wel dan:P

wessee (0), 19 jaar geleden

Waar heb je em laten uitlezen dan?
Aan de beschrijving te zien is het iets met een solenoid..misschien een electrisch defect ofzo?

baylan (0), 19 jaar geleden

de bak is uitgelezen bij de Chrysler dealer in Amsterdam. Ze hebben erbij doorgeven dat mijn bak kapot is.. Dit vind ik een beetje kort door de bocht. Bak reageert goed en soms gaat hij naar zijn noodloop, dus is het een beetje vaag dat er wordt gezegd dat ik mijn bak moet vernieuwen. Op internet heb ik gelezen dat solenoid problemen voor ongeveer 120 euro wordt verholpen. Als dat voor mijn auto ook blijkt dan denk ik dat ik juridische stappen ga ondernemen jegens Chrysler dealer Amsterdam.

noreago (0) PRO, 19 jaar geleden

jha als je je gelijk kan krijgen moet je dat cker doen..

succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Stratus of stel zelf een nieuwe vraag.