Chrysler Stratus: radio

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0l

De radio van mijn chrysler stratus verliest de ingestelde zenders nadat ik het contact heb omgedraaid ,weet iemand wat het probleem is.

poseidon

Geplaatst door poseidon (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Stratus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (340) PRO, 13 jaar geleden

de radio krijgt geen constante 12 voeding (nodig voor het geheugen/instellingen)

poseidon (0), 13 jaar geleden

dat is best raar want de radio is origineel aangesloten (door twee stekkers).

Hans4040 (340) PRO, 13 jaar geleden

even meten dan...misschien een zekering stuk?

jvr (0), 13 jaar geleden

Heeft het voorheen wel goed gewerkt? Dan is het waarschijnlijk een zekering, deze kunnen aan de draad van de radio zelf zitten, meestal wit kunststof met een glaszekering erin. Radio even naar voren halen dus, dan kom je ze tegen.

Als het nooit goed gewerkt heeft zal er waarschijnlijk geen constante 12 volt aangesloten zitten zoals Hans4040 hiervoor al zei. Aan de radio zitten, als het goed is, een rode en een gele draad. Het kan per merk radio veschillen, maar één van beide is constant 12v, de ander gaat via het contact. Je kunt de rode en de gele van de radio ook samen op de rode (óf de gele) van de auto zetten om altijd spanning op de radio te houden. Dan blijft wel de radio aan na het uitzetten van het contact. Zet niet de rode en de gele van de auto zelf aan elkaar, dan kunnen er rare dingen gebeuren.

Mvg,
Jvr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Stratus of stel zelf een nieuwe vraag.