Chrysler Stratus: Lekkage kofferbak en bestuurderskant

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine

Ik heb sinds enkele weken links in de kofferbak een natte plek ( van het achterlicht kan het niet komen). Waar kan dit wel van komen.

Verder is het bij de voeten aan de bestuurderskant ook steeds vochtig. De ventilatiekanalen zijn nagekeken en op deze site werd ook iets gezocht van de afvoerpijpjes van de airco. Ik heb slechts een pijpje kunnen vinden en die blies gewoon licht door en er hingen ook druppels aan. Wie kan me helpen....

Kirchroapiet

Geplaatst door Kirchroapiet (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Stratus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan5047 (0) PRO, 13 jaar geleden

zet er de tuinslang op en laat iemand in de kofferruimte kijken of die water ziet lopen

jvr (0), 13 jaar geleden

Pierre,

Heb zelf ook lekkage (gehad, komt soms terug, geen Stratus), lijkt langs een lasnaad te lopen van de kofferbak. Als je de klep opent en je ziet horizontaal een naad van twee plaatdelen, kan het helpen deze af te kitten vanaf een zo hoog mogelijke plek. Waarschijnlijk vanaf ergens onder het achter raam.

Wat ook kan (helaas ook weer wegens ervaring); als er geen bekleding aanwezig is aan de binnenzijde van de achterklep en deze op sommige plekken uit enkel plaatwerk bestaat, kan het op deze plekken ook nat worden door temperatuurverschillen. Weet ik (nog) geen oplossing voor maar een vochtvreter in de achterbak helpt wel enigszins.

Bij het vocht aan de voorkant dacht ik aan de airco, maar dat is volgens mij aan de bijrijders kant. Andere mogelijkheid kan zijn (... ervaring) een beschadigde onderzijde van de auto die niet (goed) gerepareerd is. Even aan de onderkant kijken en/of de bekleding even weghalen.

Mvg,
Jvr

Kirchroapiet (0), 12 jaar geleden

Ik heb nu geconstateerd dat het water zich verzameld onder de achterstoel achter de bestuurder. Van daar gaat het naar achteren ( koffer) en naar voren ( bestuurderskant).
Waar kan deze lekkage door ontstaan??

Stratus (0), 12 jaar geleden

Hallo.

Ik zou de kofferbakbekleding eens loshalen, watersporen herken je vaak wel. Verder als de rugleuning naar voren geklapt is zie je een kabelboompje door de bodem gaan, zit de rubberplug wel op zn plek? Het water zou er onder het rijden door kunnen jagen.

Achterruit wellicht eens vervangen, niet goed gelijmd?

Of wellicht n keer schade gehad en niet goed gekit, zie vorige berichten, wel goed op te sporen zonder kofferbakbekleding.

Suc6

Gr Rob.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Stratus of stel zelf een nieuwe vraag.