Chrysler Stratus: achterste raampje gaat niet open

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2000cc

Gegroet , ik heb net een chrysler stratus ( tweedehands ) gekocht en als ik mijn cabriokap open gaan alle ruiten naar beneden behalve het achterste rechts dit blijft gewoon naar boven staan . Weet iemand wat dit kan zijn en of het eventueel zelf te repareren is . Ook de automatische vergrendeling doet het niet , ik moet steeds met mijn sleutel mijn deur openen , weet iemand hier misschien de oplossing voor . Alvast bedankt .

noup

Geplaatst door noup (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Stratus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jvr (0), 13 jaar geleden

Noup,

Werkt het raam rechts achter wel normaal met de schakelaar (voor én bij het raam), of werkt het raam helemaal niet? Als het wél werkt met de schakelaar zit het probleem bij de regelunit voor de cabrio-kap. Anders zal het probleem bij de motor zelf zitten. Kan doorgebrand zijn, los contact, of vast staan (soms werkt een harde tik op het motortje).

De batterij van de afstandsbediening kan leeg zijn (brandt lampje wel? Probeer anders de reserve ab). Als de centrale vergrendeling wél werkt met de knop in de deur, kan het een aparte zekering van de cv zijn. Controleer in elk geval alle overige zekeringen.

Mvg,
Jvr

noup (0), 13 jaar geleden

Gegroet J V R , alvast bedankt voor uw reactie .Wat het raampje betreft dit doet totaal niets ook niet met de knoppen , maar kan je mij misschien zeggen waar het motortje zit en of ik het eventueel zelf zou kunnen vervangen . I.v.m. de centrale vergrendeling kan ik zeggen dat er in de afstandsbediening nieuwe batterijtjes zitten , de vergrendeling werkt wel met de knop in de deur , dus zal ik meer op zoek gaan naar de eventuele zekeringen of weet jij waar ik deze moet gaan zoeken . Alvast nogmaals dank Noup .

jvr (0), 13 jaar geleden

Noup,

Over het raam: waarschijnlijk heeft elk raam een eigen beveiliging in de vorm van een soort "automatische zekering". Is een groter model zekering met een contactje erin, als de stroom een langere tijd te hoog wordt gaat het open en stopt het raam (vergelijkbaar met een bi-metaal in een huiskamer thermostaat van vroeger). Zullen vier gelijke componenten zijn in het normale zekeringen compartiment: verwijder er drie (test nu welk raam nog werkt), plaats ze stuk voor stuk terug en test welk raam waarbij hoort. Zo kom je er achter welke bij het "defecte" raam hoort, wissel deze nu om met een andere; werkt het raam nu wel, dan ligt het aan deze "automatische zekering".

Op deze manier hoef je het minst te demonteren en zou ik eerst proberen. De kans is echter groter dat het probleem bij het motortje zelf gezocht moet worden. Het raam motortje zit zo goed als onder het raam, achter de bekleding. Het zij-paneel aan de binnenzijde zal daarvoor los moeten (misschien dat de bank naar voren moet, of er geheel uit?). Dan zul je het mechanisme zien met de motor. Meet daar eerst spanning (12v tijdens het bedienen van de knop) alvorens hem te demonteren, want misschien is het een kabelbreuk.

Vergeet ik de cv bijna: het kan een zekering zijn (in het kastje, of een losse, later bijgeplaatste) maar mogelijk herkent de auto het signaal van de afstandsbediening niet. Deze twee dienen dan opnieuw op elkaar afgestemd / geprogrammeerd te worden. De manier waarop verschilt per systeem, dit zou ik zo niet weten. Dealer weet dit ongetwijfeld wel.

Mvg,
Jvr

noup (0), 13 jaar geleden

Nogmaals bedankt JVR is zal eens zien wat ik eraan kan doen , ik hou u alvast op de hoogte van de resultaten . Tot later noup .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Stratus of stel zelf een nieuwe vraag.