Chrysler Stratus: radio suist als de verlichting aanstaat

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5

Hallo,

De radio/CD van mijn Stratus suist/ruist maar alleen als je de verlichting aanzet. Als je de dashboarddimmer verdraait, wordt het geluid anders.

Heeft iemand een idee?

groet,

Ruud

Ruud SR

Geplaatst door Ruud SR (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Stratus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

17 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

je zou achterop je dynamo een onstoringscondensator kunnen plaatsen dat is zo'n zwart vierkant blokje

Ruud SR (0), 14 jaar geleden

Ik vergat te vermelden dat de storing ook optreedt als de motor niet draait. Ik heb al een condensator geplaatst maar dat maakte niet uit.

thei11316 (0), 14 jaar geleden

Zorg dat alle electrisch aangedreven delen uit zijn,zoals raammotoren,kachelventilator enz,dan deze één voor één aanzetten en dan komt de schuldige wel naar boven,moet iets zijn waar een electromotortje in zit anders kan die geen radiostoring geven.
Als je de schuldige gevonden hebt kun je of er een condensator over zeteen of vervangen.

Ruud SR (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor de suggesties, maar helaas!

Ik heb vandaag alle mogelijke opties geprobeerd, maar de radio stoort nog. Zelfs als de motor niet draait en je zet de verlichting aan begint de storing weer. Ik heb de plus-, de geschakelde plus- en de massakabels overbrugt, zonder resultaat. Alle contacten in de zekeringkast(en) van de versterker zijn gereingigd. Ik heb ook al een ander toestel geprobeerd, maar dat hielp ook niet. Overigens heb ik de antenneaansluiting op het stekkerblok losgehaald, dan is de storing weg, maardan krijg je ook geen geluid (??)
Als iemand nog een goed idee heeft, dan hoor ik dat graag.

thei11316 (0), 14 jaar geleden

antenne vervangen

Ruud SR (0), 14 jaar geleden

Ik heb de antenne ook vervangen; geen resultaat. Kan ik in de voedingsdraad vanaf de radio naar de antenneversterker een condensator plaatsen?

In het ergste geval moet aller er maar uit en zal ik een gewone radio cd inbouwen. Kaniemand mij vertellen waar de speakerdraden uitkomen? Ik neem aan niet achter in de radio maar bij de versterker onder de rechterstoel??

jvr (0), 14 jaar geleden

Ruud,

Is de storing alleen bij het luisteren naar de radio of ook bij het luisteren naar een cd? In dat laatste geval zal het probleem in de voeding gezocht moeten worden. Probeer de voedingaansluiting via een andere weg te laten lopen, zodat deze niet meer in de buurt komt van de bedrading van de verlichting. Tak anders om te testen 12v af van de sigaretten-plug of beter, rechtstreeks vanaf de accu (liefst met zekering of weet zeker dat de plus en min correct zijn aangesloten!).

Mvg,
Jvr

Ruud SR (0), 14 jaar geleden

Beste J,

Bedankt voor je reactie.
Jouw suggesties had ik al gedaan: zowel de plussen en de massa via de accu geschakeld. Het geluid is zowel bij radio als de CD. Als je het contact uitzet hoor je een tik in de speakers. Ik heb achterop de radio ook de speakerdraden doorgemeten en het gekke is dat er overal een beetje spanning op staat.
Ik begin het vermoeden te krijgen dat de infinityversterker de geest heeft gegeven.
Suggesties zijn zeer welkom!!
groet,

Ruud

Ruud SR (0), 14 jaar geleden

Vandaag weer een paar uur aan het zoeken geweest. Al met al denk ik dat het ergens een massa defect moet zijn. Alleen waar??
Als ik de ILL (illumination draad) van de radio loshaal en ik zet er stroom op (op de draad van de kabelboom), dan is het gebrom weg. Geen fantastische optie want vervolgens blijft de dashboardverlichting continue branden. Ook de waarschuwingszoemer van de verlichting gaat dan werken als je de deur open doet.
Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen!!
groet,

Ruud

golfprobleem (0), 14 jaar geleden

Het is waarschijnlijk een zooitje geworden die bedrading. Je kan zelf een nieuwe draad maken vanaf de accu, weet je zeker dat je antennedraad goed zit, ook in het dashboard, is ie gescheurd ergens.

Heb je al een andere radio geprobeerd als je die hebt?

Ik heb het gevoel dat er ergens draadbreuk zit, heb je ooit teveel apparatuur op een draad aangesloten in het dashboard?

Altijd nieuwe draden trekken voor zwaardere spullen zoals versterkers en bassboxen ofzo.
Ze smelten tegen elkaar aan soms in het dashboard, als je je versterker altijd aan hebt.

Heb je toevallig een rode draad in het dashboard zomaar gepakt en de radio erop aangesloten?
Dan kan ie ook zoemen, wel zeker weten dat je een schoon draadje pakt ervoor.

Nieuwe draadjes dus, en dik draad als je een versterker erin hebt, vanaf de accu, met zekering bij de accu op de plusdraad.

Marco

golfprobleem (0), 14 jaar geleden

Als het daarin niet te vinden is dan is het je dynamo, gewoon een nieuwe halen of een goede inruiler

Ruud SR (0), 14 jaar geleden

Beankt voor de reacties!
Het is een standaard radio/CD met infinity versterker allemaal origineel Chrysler. Ik heb met een +, gesch. plus en een massadraad vanaf de accu geprobeerd. Verder is er nooit iets gemonteerd geweest. Ik dacht dat als het de dynamo was, het geluid ook zonder licht aan te horen zou zijn (??)

groet,

Ruud

jvr (0), 14 jaar geleden

Ruud,

Die tik bij uitzetten is vrijwel zeker afkomstig van de versterker. Als de storing blijft bij rechtstreeks op de accu aangesloten radio kun je proberen de versterker op een andere manier te voeden (bijv. rechtstreeks vanaf de accu dus).

Als de radio aan staat zal er inderdaad een beetje spanning te meten zijn op de speakerdraden, hetzij niet veel. Als de radio uit staat zul je een zweefspanning meten, dat is eigenlijk niets, als je de meetpennen vast houdt tussen je vingers meet je ook wat.

Spanning zetten op de ILL-draad van de auto zal het dashboard doen oplichten omdat daar normaal spanning op komt te staan bij ingeschakelde verlichting.

En de ontstoringscondensator plaatsen in de voeding van de versterker ipv. de radio?

Mvg,
Jvr

Ruud SR (0), 14 jaar geleden

Beste J,

Bedankt voor je reactie,

Ik ga het dadelijk gelijk even proberen. Ben benieuwd!

groet,

Ruud

erik007 (0), 14 jaar geleden

is je dimmer van je verlichting niet gaar
want je zegt als ik die verdaai veranderd het suisen ook

golfprobleem (0), 14 jaar geleden

het is een tik die je door je boxen hoort van de versterker, weet je zeker dat je alles goed hebt aangesloten, als je de tulpstekkers verkeerd doet ofzo dan hoor je dat in de boxen, gewoon alles goed aansluiten.

Er moet een draadje blootliggen en contact maken met de auto.

Marco

Ruud SR (0), 14 jaar geleden

Beste meedenkers,

Opgelost: ik heb een draadje vanaf de verlichtingsstekker naar de kabelboom (ill) van de radio getrokken. De dimmer is nu welliswaar uitgeschakeld, maar de storing is weg!!

Iedereen bedankt voor het meedenken,

groet,

Ruud

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Stratus of stel zelf een nieuwe vraag.