Chrysler PT Cruiser 2005: Rare kuren.

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 110

Onze pt-cruiser (2.2crd van 2005) vertoont onregelmatig een zeer eigenaardig probleem: tijdens het rijden horen we het waarschuwingssignaal piepen, en dan gaat het ganse dashboard flippen: de wijzers slaan van links naar rechts, en alle lampjes gaan flikkeren. Dit duurt slechts een seconde of 2, en dan gaat hij weer normaal verder. Tegenwoordig is het probleem iets uitgebreid, en gaat hij tijdens deze fout ook van het gas af. Dus hij vertraagt plots, maar de motor valt(nog) niet uit, en hij trekt dan weer verder na een secondje. Deze fout doet hij soms 5xper dag, en soms duurt het een week alvorens hij raar doet. Heeft iemand de zelfde ervaring? Kent iemand hier een oplossing voor? Alvast bedankt.

carbov

Geplaatst door carbov , lid sinds 4 maanden geleden

2 Reacties

STIP911 PRO, 4 maanden geleden

massa probleem lijkt het op, massas controleren

phil4226, 4 maanden geleden

Had ooit met dezelfde auto hetzelfde probleem. Bleek bij mij na wat onderzoek het contactslot te zijn. Slot bestaat uit 2 delen : rechts van de stuurkolom zit het mechanisch gedeelte dat met een asje verbonden is met het linker gedeelte. Dat linker gedeelte is het echte contactslot, dus de elektrische verbindingen zitten daar. Eenvoudig te bereiken door de cover van de stuurkolom onderaan te verwijderen, dan kun je met contact op het slot links proberen te bewegen om te checken of je de symptomen zelf kunt opwekken. Indien dit het geval is kan je dit gedeelte vervangen zonder aan de rechterzijde iets te verwijderen. Dit elektrisch gedeelte bevat sleepringen en electronica en deze sleepringen zijn aan slijtage onderhevig, vooral de koolstofbanen waarop deze lopen. Dit gedeelte is een gesloten unit die los te verkrijgen is (was).
Voila dit is het zowat.
succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler PT Cruiser of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.