Chrysler PT Cruiser 2004: Startmotor doet het heel soms niet

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 1.6L, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 85

Hallo allemaal,
Vandaag stond ik bij de supermarkt met onze PT Cruiser, volgeladen met vrouw en 2 grote honden.
Na het omdraaien van de contactsleutel hoorde we alleen tik tik, zagen lampjes branden en de wijzer van de toerenteller uitslaan…hè? Nog een keer geprobeerd, en nog een keer…. Geen sjoege. Uiteindelijk aangeduwd door een paar aardige omstanders en thuis wat youtube videos gekeken. Helaas hebben wij een 1.6 en de video’s gaat meestal over 2.2’s en die ziet er toch anders uit onder de motorkap. Startmotor zit zo ver weg dat ik hem niet zie zitten bij het vliegwiel. Zal er wel zitten maar kan m niet zien. Wel her en der wat aan gedrukt, gevoelt, massapool op de accu vaster gezet, etc. En toen deed hij het weer! Maar ja, de betrouwbaarheid is gelijk in het geding, aldus mijn vrouw……wat zou het kunnen zijn? Slechte verbinding? Toch maar de motor vervangen? Ik zoe ook geen foutcodes in de display. Dank jullie wel!
Robin

SanomaA3

Geplaatst door SanomaA3 (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler PT Cruiser? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Hans4040 (310) PRO, 2 jaar geleden

Als hij het na wat trekken en duwen wel doet zou het een slecht contact ergens zijn.
Kabel van startmotor los, bijvoorbeeld.
De startmotor zit bij een 1.6L aan de achterkant, onder het uitlaatsspruitstuk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler PT Cruiser of stel zelf een nieuwe vraag.