Chrysler Saratoga: Ratelend geluid: waterpomp?

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.0 V6 aut.

Hallo,

Sinds ongeveer een week komt er een ratelend/klakkend geluid bij de motor vandaan (achter de multiriem/distributieriem). Leek net of er een kap los zat oid. Hoor het alleen bij stationair. Tijdens rijden wordt het overstemd.
Vloeistofniveau's gecontroleerd: koelvloeistof en motorolie waren aan de lage kant. Beide bijgevuld, maar geluid blijft.

Toch de dealer maar even later kijken/luisteren: waarschijnlijk is het de waterpomp, daar komt het geluid vandaan. Ook is de onderkant van het blok behoorlijk vet. De motorolie (in de motor) is gewoon zwart.

Nou zag ik later dat er af en toe een druppel (lijkt helder) lekt op de plaats waarvan de dealer zei dat daar de waterpomp zit. Hoelang kan ik hiermee rondrijden? Dealer kon het niet te zeggen. Hij kon wel zeggen dat het vervangen ongeveer 6 manuur en in totaal 800 euro zou kosten. Iemand ervaring mee?


Bedankt,
Jvr

jvr

Geplaatst door jvr (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Saratoga? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

trucker0werner (0) PRO, 15 jaar geleden

met vervangen niet
maar ik zou niet te lang wachten als zo snel al lekt
100km kan het namelijk al op zijn
en als je dan door rijdt jij je hele motor naar de knope
dus maandag daar neerzetten en laten maken

ps
ik kan de auto niet zien dus ga alleen op het verhaal af, en dan zou ik niet wachten (alleen rijden naar de garage)
maar dat de dealer niet kan zeggen hoe lang je ermee kan rijden snap ik niet, als hij zo snel nog lekt.
dan had ik gezegt dat je hem het beste zou kunnen laten staan.

jvr (0), 15 jaar geleden

Hallo,

Bedankt voor je reactie. Hij vertelde me dat het een week kon zijn maar ook drie weken, dus daaruit begreep ik dat hij het ook niet kon zeggen, op zo'n manier.

Ben zelf wel een beetje handig, maar als het een grote ingreep is waag ik het liever niet. Zal eens informeren voor een prijsopgave.


Bedankt,
Jvr

jvr (0), 15 jaar geleden

Hallo,

Toch maar laten maken, waterpomp bleek toch het probleem. Is vervangen samen met beide riemen en klinkt nu weer zoals het hoort!
Bij elkaar wel ongeveer 2 weken mee door kunnen rijden, gelukkig ging dat goed.

Groeten,
Jvr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Saratoga of stel zelf een nieuwe vraag.