Chrysler Voyager: ruitenwisser

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4

Ruitenwissers werken niet meer. Verder werkt alles.Vlg. opgave is de computer kapot,dure reparatie! Wie weet een oplossing?

NIEK2

Geplaatst door NIEK2 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jvr (0), 13 jaar geleden

Niek,

Alle ruitenwissers, of alleen voor of achter? De ruitenwissers voor hebben als het goed is een eigen stuurunit, achter ook. Deze zou je dus los kunnen vervangen (autodemontagebedrijf?).

Mvg,
Jvr

marcus68 (0), 13 jaar geleden

Schakelaar is op zich makkelijk te vervangen,alleen kost een nieuwe 175 euro.
Ik heb er bij mij wat elektrospray in gespoten en de schakelaar werkt nu weer

NIEK2 (0), 13 jaar geleden

Na controle in de garage blijkt de bodycontroller defect te zijn op het onderdeel ruitenwisser vóór. Nu moet er een nieuwe bodycontroller in en die is verschrikkelijk duur. De auto vertoont nog meer mankementen, nu doet de kilometerteller het niet en schakelt de auto niet door naar 3 en hoger.

NIEK2 (0), 13 jaar geleden

Wie weet er raad. Er schijnt een fusie te zijn van Chrysler met Fiat en daardoor zegt men in Portugal kan het wel eens lang gaan duren voordat dat ding er is.

Hans4040 (330) PRO, 13 jaar geleden

Ik zou overwegen of het nog de moeite waard is, gezien de overige problemen...

jvr (0), 13 jaar geleden

Niek,

Lastig dat de problemen zich opstapelen. Overigens zijn het op zich zelf staande mankemanten die alle op te lossen zijn. Persoonlijk zou ik diverse sloperijen afgaan voor een stuurunit voor de ruitenwissers en eventueel een andere kilometerteller. De laatste kan ook een slecht contact hebben. Dus "even" loshalen en de aanwezige stekkerverbindingen desnoods een beetje inspuiten met contactspray. Ook soldereerverbindingen kunnen los geraakt zijn: opnieuw aantippen met soldeerboutje.

De automaat staat nu waarschijnlijk in de "noodloop". Als de computer van de transmissie denkt dat er een probleem is, schakelt hij naar de 2e versnelling . Alleen 2e en R werken nu nog maar. Mogelijk is dit (in elk geval tijdelijk) te verhelpen door het contact uit-aan te zetten. En anders de accu een nachtje los laten. Als het probleem terug komt; transmissieolie + filter vervangen. Gebruik mopar ATF+4!!! Laat de transmissie eventueel uitlezen, dat scheelt een hoop zoekwerk als het een defecte sensor betreft.

[url=http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Chrysler-...
]Bijvoorbeeld zoiets als deze[/url]

Mvg,
Jvr

NIEK2 (0), 13 jaar geleden

De km. teller en de automaat zijn gemaakt, er moest een nieuwe sensor in. Kosten 195 euro, wel veeel maar ik kan weer rijden. Wat de ruitenwisser betreft blijft het een probleem. Ik heb voorlopig de stekker losgehaald en een rechtstreekse doorverbinding met schakelaar aan de accu gemaakt. Werkt wel maar niet ideaal natuurlijk. Iedereen bedankt voor de oplossingen, geweldige site.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.