Chrysler Voyager: ruitenwisser

Bouwjaar: 1997

Op de meest vreemde momenten gaat mijn achterruitenwisser zo nu en dan aan. Heel soms ook mijn voorruitwissers. ze werken dan en paar keer en stoppen dan weer. Ik heb gemerkt dat het weer stopt als ik als op de bedieningspaneel van de verwarming, airco en achterwissers ALLES uitschakel. zou dit te maken kunnen hebben met lekstroom oid.

cees1569

Geplaatst door cees1569 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

cloud (0), 18 jaar geleden

Nee, ik heb het zelfde. Op een amerikaanse site een tijd geleden gelezen dat een electronisch onderdeel twv over de 100 dollar vervangen moet worden.
Ik leerde ermee leven, alleen mijn oplossing is even ruitenwisser aan en uitzetten.

cees1569 (0), 18 jaar geleden

Bedankt Cloud voor je reactie, echter als ik de ruitenwisser even aan en uitzet blijft hij doorgaan. Ik heb ondertussen wel gemerkt dat de achterruitenwisser alleen uit zichzelf werkt als de aanjager aan staat EN de uitblaasopening op de voorruit staat. Bij de andere standen van de uitblaasopening (onder of midden) is er geen probleem. via andere berichten heb ik gelezen dat het ook kan liggen aan doorgesmolten (contactmakende) aansluitstekkertjes achter het bedieningspaneel. Dit is echter bij mij ook niet het geval, dus weet ik de oplossing nog steeds niet. Ik denk dat ik er een apart schakelaartje tussen ga zetten zou wordt het geheel toch nog losgekoppeld.

wilnijv (0), 18 jaar geleden

Hallo, ik heb lange tijd geworsteld met dit probleem,
Remedie, is aan het afschermkapje achter de schakelaars een deugdelijke aardverbinding te leggen naar de massa.
Groeten Willem

cees1569 (0), 18 jaar geleden

Hallo Willem,
Bedankt voor je suggestie, weet alleen niet of het nog nodig is.
Heb gemerkt dat telkens na uit en inbouwen van het bedieningspaneeltje het weer even goed ging. Daarna toch nog eens een keer alles goed geinspecteerd, bleek het bewuste aansluitstekkertje in de grote aansluitblok niet was doorgesmolten zoals eerder gesuggereerd, maar wel een slecht contact kon maken door het te ver uitstaan van de 2 binnenste contactstrips. Deze voorzichtig een stukje terug gebogen (pietleuterig klusje en let op voor breken) alles weer gemonteerd en nu al weken geen problemen meer. Komt het alsnog terug zal ik je oplossing zeker uitproberen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.